-->

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Με αφορμή ένα σχόλιο στο FB: Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι πολύτιμο. Να επαναλειτουργήσει άμεσα η Πτ. Μπόμπολα.

Με αφορμή επώνυμη ανάρτηση στο fb που έκανε μία φίλη και της δικής μας σελίδας, η κα Αντιγόνη Ιωαννίδου που είναι και κάτοικος της περιοχής, θέλουμε να επικοινωνήσουμε το εξής:

1. Για όλους εμάς που εργαζόμαστε ή περάσαμε από το Α. Φλέμιγκ κάθε αναφορά στην ιστορία του και κάθε "υπόμνηση" της ποιότητας και των υπηρεσιών που προσέφερε δε πολλές χιλιάδες κόσμου εκτός από συγκινητική είναι επίσης πηγή κουράγιου και δύναμης. Ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.
2. Πράγματι κα Ιωαννίδου είναι όπως τα λέτε. 
Πράγματι υπήρχαν και κλινικές - Μεταξύ αυτών η Πνευμονολογική που σήμερα τόσο έχει ανάγκη ο λαός μας - χειρουργεία, οφθαλμολογική, ουρολογική, αιματολογική, εργαστήρια καθώς και άλλες εντελώς παραγωγικές υπηρεσίες που έκαναν "οικονομία" πολλών εκατοντάδων χιλιάδων € (με την απαραίτητη μετατροπή νομίσματος). Ολα αυτά, όχι μόνο λειτουργούσαν υποδειγματικά, αλλά το κυριότερο εξασφάλιζαν ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΙΔΩΝ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ συνθήκες σε εργαζόμενους και ασθενείς (που σήμερα κυνηγάνε το σεντόνι και την ποδιά με το ντουφέκι).
3. Κυρίως όμως έχετε δίκιο όταν λέτε πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ πρέπει άμεσα να λειτουργήσει και να παρέχει υπηρεσίες περίθαλψης, είτε πρόκειται για ανάγκες της τρέχουσας πανδημίας είτε για μόνιμες ανάγκες περίθαλψης του κόσμου που σήμερα ταλαιπωρείται και πληρώνει από αυτά που...δεν έχει.
4. Τέλος, σωστά λέτε πως τα χειροκροτήματα είναι...τσάμπα! Και πως ο κόσμος έχει λόγο και μάλιστα σοβαρό να στηρίξει το αίτημα της επαναλειτουργίας της.

Μικρή σημασία έχει - μπροστά στην ανάγκη που υπάρχει - αν δεν είναι έτοιμη για λειτουργία, όπως εσείς τη θυμάστε και τη θυμίσατε και σε εμάς. Από τότε έχει επανειλλημένα υποστεί ένα ιδιότυπο "πλιάτσικο" και έχει καταστραφεί ή μεταφερθεί μεγάλο μέρος του εξοπλισμού της. Όμως με μικρό για τα δεδομένα του έργου κόστος πρέπει, έπρεπε μάλλον, ήδη να έχει ετοιμαστεί και να λειτουργεί.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ! ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ! 

Παρακάτω η ανάρτηση στην οποία αναφερόμαστε.

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΤΕΡΥΓΑ "ΜΠΟΜΠΟΛΑ" ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ"
Στα πλαίσια των περικοπών κατά τη διάρκεια της κρίσης αποφασίστηκε ξαφνικά να κλείσει η πτέρυγα "ΜΠΟΜΠΟΛΑ" του νοσοκομείου "ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ" το οποίο αποτελούνταν από τρία συνενωμένα νοσοκομεία: ΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΤΟ ΦΛΕΜΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.
Η πτέρυγα Μπόμπολα στεγαζόταν
σε αυτόνομο κτίριο με πλήρη και πανάκριβο εξοπλισμό, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα στο κέντρο ενός υπέροχου κήπου στα Μελίσσια. Εκεί λειτουργούσαν ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ μερικές από τις πιο καλά στελεχωμένες κλινικές στην περιοχή μας, όπως η Πνευμονολογική. Ταυτόχρονα στην πτέρυγα Μπόμπολα στεγαζόταν το τμήμα Ιματισμού του νοσοκομείου Φλέμινγκ, με πλυντήρια, ραφεία και αποθήκες, τμήμα που λειτουργούσε υποδειγματικά καταφέρονοντας εξοικονόμηση πολλών εκατομμυρίων δραχμών, που διαφορετικά θα πήγαιναν σε ιδιώτες. Αυτό το τμήμα λειτουργεί ακόμα, παρότι οι κλινικές έχουν κλείσει.
Διαβάζω τώρα πως επιτάχθηκε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο στη Δυτική Αττική για την αντιμετώπιση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού. Αναρωτιέμαι , όπως και πολλοί στην περιοχή μας αναρωτιούνται γιατί δεν ανοίγουν την πτέρυγα Μπόμπολα, που είναι έτοιμη για λειτουργία και πλήρως εξοπλισμένη! Γιατί να σαπίσει αυτός ο πανάκριβος εξοπλισμός και να απαξιωθεί ένας οργανισμός την ώρα που είναι σίγουρο πως οι ανάγκες σε κλίνες θα αυξηθούν άμεσα! Ήδη γίνονται προσλήψεις. Ήδη αγανακτισμένοι υγειονομικοί μάς επιστρέφουν τα χειροκροτήματα και ζητούν μέτρα! Ήδη μαθαίνουμε πως στην Ιταλία γίνεται εκ των πραγμάτων η ρατσιστική επιλογή μεταξύ των περιστατικών προκειμένου να δώσουν τη διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ σε πιο νέα άτομα!
Η περίπτωση αυτής της πανδημίας νομίζω πως αναδεικνύει περίτρανα την ανάγκη περαιτέρω στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας. Τα ψέμματα τελειώσανε , κύριοι! Χρειάζεται αύξηση των κλινών των ΜΕΘ και των κλινών γενικότερα, όπως χρειάζεται στελέχωση με προσωπικό κάθε ειδικότητος και κατηγορίας.
Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.