-->

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Πέμπτη 4 Ιουνίου για το έκτακτο Προσωπικό στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια και Στάση Εργασίας 7πμ-10πμ.

02.06.2020

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Πέμπτη 4 Ιουνίου για το έκτακτο Προσωπικό στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια και Στάση Εργασίας 7πμ-10πμ. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την μονιμοποίησή του. Κεντρική Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ" 8,30πμ

ΑΘΗΝΑ 2/6/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:2963

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Πέμπτη 4 Ιουνίου
για το έκτακτο Προσωπικό στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια
Στάση Εργασίας 7πμ-10πμ
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την μονιμοποίησή του.
Κεντρική Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» 8:30πμ
Η τακτική των Κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό.
Μόνο για τα έτη 2018, 2019 έως σήμερα αποχώρησαν 4.000 μόνιμοι υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία και δεν προσλήφθηκε κανείς. Σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι (Επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ) με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια.
Με την ανανέωση των συμβάσεων, η πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο.
Λήγουν συμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα σε έκτακτους Νοσηλευτές και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (Επικουρικό, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, κλπ).
Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 2Κ προκήρυξης για το προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης στην οποία συμμετείχε το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί στα Νοσοκομεία με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από πέντε χρόνια με αυξημένη μοριοδότηση. Πολλοί εξ’ αυτών είναι εκτός των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων.
Το προσωπικό που υπηρετεί με ατομικές συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες στήριξης πήρε μια μικρή παράταση έως τέλος του Σεπτέμβρη. Οι υπάλληλοι που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ, βρίσκονται στο τέταρτο χρόνο εργασίας σε ομηρία χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει στην συνέχεια.
Την Πέμπτη 4 Ιουνίου οργανώνουμε Πανελλαδική ημέρα Δράσης με Στάση Εργασίας για το έκτακτο προσωπικό 7-10πμ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» 8:30πμ για την Αττική καθώς και στα κατά τόπους Νοσοκομεία.
Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων της Υγείας και της Πρόνοιας. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητάμε την μονιμοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου