-->

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Μονιμοποίηση των εργαζομένων των Νοσοκομείων ζητούν οι γιατροί και νοσηλευτές πρώτης γραμμής του Σωτηρία


Με αίτημα την μονιμοποίηση των εργαζομένων των Νοσοκομείων κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο Νοσοκομείο Σωτηρία οι οποίοι μάλιστα απέκλεισαν για λίγο τη λεωφόρο Μεσογείων, έξω από το Νοσοκομείο Σωτηρία, με τους περαστικούς οδηγούς να βγαίνουν από τα οχήματά τους και να τους χειροκρότησαν.

Μονιμοποίηση των εργαζομένων των Νοσοκομείων ζητούν οι γιατροί και νοσηλευτές πρώτης γραμμής του Σωτηρία
 nikos christofakis @ChristofakisN / twitter
Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για το έκτακτο προσωπικό στη δημόσια Υγεία και Πρόνοια διοργανώνει σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποίησε στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί με αίτημα την μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» προχώρησαν σε συμβολική ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Μεσογείων με τους οδηγούς να βγαίνουν από τα οχήματα τους και να τους χειροκροτούν.
«Η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι «σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια. Με την ανανέωση των συμβάσεων, η Πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο».

Από The PressProject 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.