-->

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Σύσκεψη Σωματείων Νοσοκομείων Βόρειου Τομέα για συντονισμό και κοινή δράση. Για να υπερασπιστουμε τη δωρεάν περίθαλψη. Για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην Υγεία. Για να ενισχυθούν τα νοσοκομεία. για να μην γίνει καμία απόλυση συναδέλφου!

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 και ώρα 13μμ στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο έχει καλεστεί κοινή σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων (ΑΜ. ΦΛΕΜΙΓΚ, Π. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΚΑΤ, Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΟΓΚ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ-ΕΚΑ) του Βορειοανατολικού άξονα της Αττικής μετά από απόφαση του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο και πρόταση του Σωμ. Α. Φλέμιγκ.
Είναι ανάγκη τα σωματεία της ευρύτερης περιοχής μας να πάρουν μέρος στην εν λόγω σύσκεψη προκειμένου να συντονιστούμε και να αποφασίσουμε κοινές δράσεις διεκδίκησης των χρόνιων αιτημάτων μας.
Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ που θα οργανώσει ένα καλά σχεδιασμένο πλάνο κινητοποιήσεων την αμέσως επόμενη περίοδο.
Είναι ανάγκη να συντονιστούμε μεταξύ μας για την καλύτερη προετοιμασία και την μέγιστη επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 16 Ιουνίου 2020.
Είναι ανάγκη να παλέψουμε για την βελτίωση της καθημερινότητας μας στην εργασία μας και να απαιτήσουμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας για:
– Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων όλου του αναγκαίου προσωπικού (πάνω από 30000 όλων των ειδικοτήτων) για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας,
– Μονιμοποίηση ΌΛΩΝ των συμβασιούχων-επικουρικών, κλπ,
– Αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ στις 3.500 που απαιτούνται,
– Επάρκεια υλικών και μέσων προστασίας των εργαζόμενων,
– Μαζικά τεστ,
– Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ,
– Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας,
– Δωρεάν υγεία για όλο το λαό
Είναι ανάγκη με αφορμή το επερχόμενο 2ο κύμα της πανδημίας που πιθανά να έρθει από Φθινόπωρο τα νοσοκομεία να προετοιμαστούν με σοβαρότητα και ασφάλεια για ασθενείς και προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε ένα πιθανά μεγαλύτερο κύμα της νόσου covid-19.
Το 1ο κύμα της πανδημίας μας τη “χάρισε” για να προετοιμαστούμε καλύτερα, αλλά η κυβέρνηση περιμένει ότι με αστεία θα φτιάξει μια κατεστραμμένη δημόσια υγεία. Το 2ο κύμα μπορεί να μην μας τη χαρίσει. Τότε την ευθύνη θα την έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ.
Τα κρεβάτια ΜΕΘ της Ιταλίας (7 κρεβάτια ΜΕΘ ανά 100χιλιάδες κατοίκους) άντεξαν για 9 ημέρες. Τα δικά μας κρεβάτια δεν θα αντέξουν ούτε 9 ώρες!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.