-->

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Τέλος τα τακτικά χειρουργεία στο Γ.Ν. Χαλκίδας!

Τέλος τα τακτικά χειρουργεία στο Γ.Ν. Χαλκίδας! Τεράστιες οι ελλείψεις, ενώ μόλις 3 (!) αναισθησιολόγοι καλούνται ν καλύψουν με 32ωρα εργασίας τς ανάγκες ενός νομού που "φιγουράρει" στα σποτ του Υπ. Τουρισμού ως "τοπ" κ "ασφαλής" καλοκαιρινός προορισμός.

Δεν αρκεί μια ταμπέλα για να μπορούμε να επιτελέσουμε το έργο μας
«Εδώ και 10 ημέρες περίπου έχουν σταματήσει τα τακτικά χειρουργεία και η λίστα έχει ξεπεράσει τα 260 περιστατικά ασθενών», ανέφερε από την πλευρά της η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος, Ελένη Κασελίμη - Γυφτονικολού, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει καθώς έχουν μείνει μόνο τρεις αναισθησιολόγοι. Αναδεικνύοντας την ευθύνη των διορισμένων διοικήσεων του νοσοκομείου για την υποστελέχωση, σημείωσε ότι «η σημερινή κατάσταση έχει ξεκινήσει από τον Φλεβάρη, όπου η μία συνάδελφος πήρε σύνταξη και οι άλλοι κατέλαβαν μόνιμες θέσεις σε άλλα νοσοκομεία». Μέχρι τώρα, η κατάσταση αντιμετωπιζόταν με μετακινήσεις από γειτονικά νοσοκομεία, ανέφερε.
«Ενας αναισθησιολόγος σε ενεργό εφημερία καλείται ταυτόχρονα να διαχειριστεί χειρουργική επέμβαση στο χειρουργείο, περιστατικά διασωλήνωσης στα ΤΕΠ, στην Καρδιολογική, στην Παθολογική κ.λπ., καθώς και τον έλεγχο ασθενών με αναπνευστήρα», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, τόνισε: «Ο νέος Οργανισμός επιβάλλεται να εγκριθεί άμεσα, αλλιώς η λειτουργικότητα του νέου νοσοκομείου θα είναι από χείριστη έως επικίνδυνη. Τα νοσοκομεία δεν λειτουργούν χωρίς ιατρούς και νοσηλευτές. Χωρίς προσωπικό δεν επιτελούν το έργο τους και δεν αρκεί μια ταμπέλα, για να μετατραπούν σε κατάλληλους χώρους για παροχή υπηρεσιών Υγείας και δη δευτεροβάθμιας».
Μεταστέγαση χωρίς προσωπικό...
«Να αναλάβει η πολιτεία τις ευθύνες της», ζήτησε η αναισθησιολόγος Ερίκα Δερμιτζάκη, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να βγουν εφημερίες και τακτικά χειρουργεία με 24 έως 32 ώρες συνεχούς δουλειάς.
«Βρισκόμαστε στη φάση μεταστέγασης, αλλά λείπει το προσωπικό για να γίνει αυτό ομαλά», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Γιάννης Αγγελάτος, τονίζοντας ότι από τα 150 κενά σε νοσηλευτές, τα 80 σε βοηθητικό προσωπικό και τα 60 σε γιατρούς καλύφθηκαν μόνο 75 θέσεις από επικουρικό προσωπικό, το οποίο δεν φτάνει για το τωρινό νοσοκομείο, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για το πώς θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου νοσοκομείου.

(Πήραμε το απόσπασμα από το Ριζοσπάστη της 19/6/20)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.