-->

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ : ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! 
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μας απειλεί, η κυβέρνηση μας θυσιάζει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτη και χειροτερεύει διαρκώς
 Παρά τα παχιά λόγια για προσλήψεις, οι εργαζόμενοι είναι 5.000 λιγότεροι από πέρσι. Τα μέσα προστασίας περιορίζονται για τους περισσότερους σε μια χειρουργική μάσκα ανά 8ωρο, τα τεστ είναι ελάχιστα και συνάδελφοι που έπρεπε να βγουν σε καραντίνα συνεχίζουν να δουλεύουν γιατί δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Ήδη γύρω στους 500 είναι θετικοί, 50 νόσησαν σοβαρά και ένας έχει πεθάνει. Τα κρεβάτια ΜΕΘ για αρρώστους COVID-19 έχουν σχεδόν καλυφθεί, ενώ διασωληνωμένοι για άλλο λόγο νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Η κυβέρνηση προτιμάει να πληρώνει διπλή τιμή για κρεβάτια ΜΕΘ απ’ τον ιδιωτικό τομέα παρά να προσλάβει προσωπικό και ν’ ανοίξει νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία. Ακόμα κι όσες κλινικές κορονοϊού δημιουργήθηκαν, στη θέση άλλων κλινικών, οι περισσότερες δεν τηρούν στοιχειώδεις προϋποθέσει. 
 • Στα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές στοιβάζονται με μόνο μέσο προστασίας μια μάσκα, κι αυτή από δικά τους έξοδα μετά το φιάσκο με τις μάσκες και τα παγουρίνα. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε καθηγητές και καθαρίστριες, με αποτέλεσμα ν’ αυξάνουν συνεχώς τα τμήματα που κλείνουν λόγω κρουσμάτων. Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξαπολύει μία προκλητική επίθεση τόσο ενάντια στους εκπαιδευτικούς, (με την επιβολή της τηλεκπαίδευσης), όσο και ενάντια στους μαθητές (βάση του 10, τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις-σφαγείο). Κομμάτι αυτής της επίθεσης είναι και το όργιο απειλών και ανοιχτής καταστολής ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις, αλλά και ενάντια στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια. 
 • Η κατάσταση στους δήμους και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι καλύτερη. Η δουλειά όλο και εντατικοποιείται, ενώ συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας δεν δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού, γιατί απ’ τις αντίστοιχες λίστες του ΕΟΔΥ λείπουν ένα σωρό σοβαρά νοσήματα. 
Η επιτροπή που θα όριζε ποιοι κλάδοι θα ανήκαν στα ΒΑΕ καθυστερεί να βγάλει απόφαση. Χωρίς αυταπάτες για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, το αίτημά μας για χαρακτηρισμό των χώρων εργασίας ως ανθυγιεινών με ό,τι αυτό συνεπάγεται (λιγότερες ώρες δουλειάς, καλύτερο μισθό, μέσα και μέτρα προστασίας, γρηγορότερα και μεγαλύτερη σύνταξη) παραμένει ενεργό. 
 Οι προσλήψεις είναι, για χρόνια, ελάχιστες, κι αυτές με κάθε είδους ελαστικές μορφές απασχόλησης. Εκτός βέβαια απ’ το στρατό και την αστυνομία, που η κυβέρνηση δεν τσιγκουνεύεται. Χρειάζεται όλο και περισσότερους αφού, όπως μας δείχνει το τελευταίο διάστημα, δεν πρόκειται ν’ αφήσει ούτε έναν αγώνα, μικρό ή μεγάλο, που να μην τον καταστείλει με αγριότητα. Οι υγειονομικοί, οι μαθητές, οι διαδηλωτές ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο, όσοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο αναμένοντας την απόφαση για την Χρυσή Αυγή, έζησαν από πρώτο χέρι την πολιτική της φασιστικοποίησης και της καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Το σύστημα φοβάται τους αγώνες μας και τους στοχοποιεί. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Όσο περισσότερο νοιώθουμε την εχθρότητα του συστήματος, τόσο θα συνειδητοποιούμε ότι ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός που έχουμε και ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Πρέπει λοιπόν να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να ξεπεράσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν έχουν καμία διάθεση να οργανώσουν την πάλη μας. Γενικές συνελεύσεις, συζήτηση και οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς να κάνουμε γενικές συνελεύσεις και να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης για να διεκδικήσουμε μαζικά και οργανωμένα: 
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ! 
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ! 
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ! 
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΧΩΡΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ! 
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ! 
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! 
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

                                                                                ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.