-->

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Το χειροκρότημα τέλος! Τους "ήρωες" της Δημόσιας Υγείας περιποιήθηκαν τα ΜΑΤ!Πριν λίγες ημέρες, η διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ (πιθανόν όχι μόνο της 1ης) φρόντισε να στείλει ένα "φοβιστικό" έγγραφο στους εργαζόμενους, λέγοντάς τους πως τώρα που θα ξανακάνουμε μετακινήσεις προσωπικού, που θα ξανα - αποδυναμώσουμε τα Νοσοκομεία από το λιγοστό προσωπικό που απέμεινε για να μπαλώσουμε τρύπες στα Νοσοκομεία αναφοράς, μην διανοηθείτε να αντιδράσετε γιατί θα αρχίσουν τα πειθαρχικά, στερήσεις μισθού και θα πέσουν στο κεφάλι σας οι επτά πληγές του Φαραώ!  Θα' λεγε κανείς πως ήταν το προοίμιο αυτού που μας είχαν φυλαγμένο για μετά: Το ξύλο από τα ΜΑΤ!

Από την άλλη βέβαια ούτε σκέψη για προσλήψεις που να καλύπτουν τις ανάγκες, ενώ οι απολύσεις των συμβασιούχων είναι πάντα στο τραπέζι. Για την ακρίβεια θα τους είχαν ήδη απολύσει αν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά...
Χτες η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, φρόντισε να μας τα πει λίγο πιο χοντρά μήπως και έχουμε τίποτα κακές ιδέες για διεκδικήσεις, απεργίες, διαμαρτυρίες και χαλάσουμε την εικόνα της επιτυχίας, καθώς ο κόσμος πεθαίνει!
Γι' αυτό και έβαλε τα ΜΑΤ να σπάσουν στο ξύλο τους λίγους συμβασιούχους που είχαν συγκεντρωθεί μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ  έξω από το Υπουργείο Υγείας και και ζητούσαν συνάντηση με την ηγεσία.

Δεν χρειαζόταν δα και μεγάλη εξυπνάδα για να καταλάβει ο καθένας πως κατά 'κει πήγαινε το πράγμα.
Το ζήτημα ήταν και είναι ένα: Εμείς τι θα κάνουμε; Πως θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας, τη ζωή μας, το δικαίωμα στην περίθαλψη για όλους; Πως θα αποτρέψουμε το ξεπούλημα δομών και υπηρεσιών στους εμπόρους της υγείας;
Τι θα κάνει η Ομοσπονδία σ' αυτή την κατεύθυνση;

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την Αστυνομική βία σε βάρος των Συμβασιούχων της Δημόσιας Υγείας σε εφαρμογή του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου.

ΑΘΗΝΑ 30/09/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3483

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την Αστυνομική βία σε βάρος των Συμβασιούχων της Δημόσιας Υγείας σε εφαρμογή του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου

Σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ στήριξε την Στάση Εργασίας και την Συγκέντρωση των εκτάκτων στο Υπουργείο Υγείας. Αίτημα η μονιμοποίησή τους. Η διάταξη που προωθείται προς ψήφιση για παράταση των Συμβάσεων έως τέλος του χρόνου είναι κοροϊδία.
Όπως κάνουμε πάντα και με μικρότερη συμμετοχή εργαζομένων ζητήσαμε από τον επικεφαλής της Αστυνομίας να διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Αριστοτέλους μπροστά από το Υπουργείο Υγείας που είναι δρόμος ήπιας κυκλοφορίας και να εκτρέψουν τα οχήματα από παρακαμπτήριους δρόμους. Ταυτόχρονα ζητήσαμε ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας.

Η Αστυνομία δεν μας επέτρεψε να συγκεντρωθούμε στο δρόμο σε εφαρμογή του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου όπως μας είπε.
Άρχισαν να μας χτυπάνε τα ΜΑΤ προκειμένου να απομακρυνθούμε από το οδόστρωμα.
Στη δεύτερη απόπειρά μας να βγούμε στην Αριστοτέλους μας έριξαν χημικά εξ επαφής. Τραυματίστηκε ο Πρόεδρος και άλλα μέλη της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ.
Τα προηγούμενα χρόνια τρώγαμε ξύλο από τα ΜΑΤ, σε πόρτες Υπουργείων που ήταν κλειστές και απαξιούσαν οι Υπουργοί να μας δεχθούν. Τώρα φάγαμε ξύλο στο δρόμο.
Καταγγέλλουμε τη βία των ΜΑΤ σε βάρος των υγειονομικών και δηλώνουμε ότι τέτοια γεγονότα χαλυβδώνουν την αγωνιστική μας διάθεση.
15/10/2020 μεγάλη Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και της Πρόνοιας από την Πλατεία Μαβίλης έως το Υπουργείο Υγείας. Θα δώσουμε νέα απάντηση.
Η ΠΟΕΔΗΝ κρατάει ψηλά τη σημαία του Αγώνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου