-->

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Ο κορονοϊός «χτύπησε» και το χειρουργείο του Ευαγγελισμού! - Θετικός τραυματιοφορέας στο ΚΑΤ - Κρούσματα και στο ΕΚΑΒ Αγρινίου...


(Τελικά η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων "a la carte" δεν είναι προνόμιο μόνο των δικών μας χειρουργείων. Φαίνεται πως υπάρχουν γενικώς...εκπτώσεις!)

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ασθενής που χειρουργήθηκε χθες και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της ανάνηψης διαγνώστηκε θετικός είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τεθεί σε καραντίνα οι γιατροί και ένα μέρος μόνο από τους εργαζόμενους του χειρουργείου που ήρθαν σε επαφή με τον άρρωστο, όχι όμως οι εργαζόμενοι της κλινικής που νοσηλευόταν.

Το περιστατικό αυτό θέτει ερωτηματικά σχετικά με την τήρηση των πρωτοκόλλων που σχετίζονται με τα μέτρα προστασίας ιδιαίτερα όταν πρόκειται για “ευαίσθητους” χώρους όπως είναι τα χειρουργεία.

Ταυτόχρονα, και στο ΚΑΤ Θετικός στον κορωνοϊό SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκε χθες τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου.

Με απόφαση της επιτροπής λοιμώξεων τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα 11 άτομα του προσωπικού του χειρουργείου β’ ορόφου (8 αιθουσών), επαφές του τραυματιοφορέα. Λήφθηκαν δείγματα από 100 άτομα (προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων).

Θα πραγματοποιηθεί μερική αναστολή των συγκεκριμένων 8 χειρουργικών αιθουσών μέχρι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου. Τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στις υπόλοιπες αίθουσες του Νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και κατά τις ημέρες εφημέρευσης.

Στο ΕΚΑΒ Αγρινίου, τρία είναι τα κρούσματα με έναν συνάδελφο να Νοσηλεύεται.

Και τα παραπάνω περιστατικά είναι μόνο όσα αξιώθηκαν να δουν το φως της δημοσιότητας. Κατά τα λοιπά η Διοίκηση της Υ.ΠΕ φοβερίζει τους εργαζόμενους να υπακούσουν στις μετακινήσεις - μπαλώματα (αντί για προσλήψεις) και το σύστημα περίθαλψης είναι έτοιμο! (Έτοιμο για ποιό πράγμα ακριβώς; Για να σωριαστεί με πάταγο;) 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.