-->

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι, 
στην τελευταία συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Σωματείου, έλαβε μία αναγκαία από καιρό απόφαση που αφορά τη δυνατότητα να εγγράφονται στο Σωματείο εργαζόμενοι στο Α. Φλέμιγκ που δεν έχουν μόνιμη σχέση εργασίας.

Το πρόβλημα αυτό έχει προκύψει σε όλα τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία κλπ, καθώς όταν συστήθηκαν, δεν υπήρχαν συμβασιούχοι υπάλληλοι αλλά ήταν όλοι μόνιμοι ή αορίστου χρόνου.
Δυστυχώς, τα (αρκετά) τελευταία χρόνια που επιχειρείται από τις κυβερνήσεις να σπάσει και να καταργηθεί η μόνιμη σχέση εργασίας οι εργαζόμενοι με πολλές και διαφορετικές σχέσεις εργασίας πληθαίνουν καθώς δε γίνονται μόνιμες προσλήψεις όπως θα έπρεπε. Για αυτούς τους "αόρατους" εργαζόμενους δεν υπήρχε η δυνατότητα να εγγράφονται στα Σωματεία και να διεκδικούν μαζί με τους άλλους συναδέλφους τους τα δικαιώματα και να παλεύουν για τα αιτήματά τους.
Αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά αλλά και να σπάσει ο εκβιασμός και η ομηρία των εργαζομένων αυτών.
Αίτημα που γίνεται όλο και πιο επιτακτικό καθώς διαπιστώνουμε πως ακόμα και η ελάχιστη εγγύηση αντικειμενικότητας του ΑΣΕΠ αρχίζει και παρακάμπτεται (λόγω του επείγοντως!!!) δίνοντας τη θέση του στα ρουσφέτια και στα κάθε λογής κομματικά γραφεία.
Είναι φανερό πως οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι είναι τα πρώτα και πλέον ευάλωτα θύματα καθώς με τις συνεχείς απολύσεις - προσλήψεις ανακυκλώνουν τη φτώχεια και την ανεργία ενώ ταυτόχρονα γίνεται προβληματική η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και αποδυναμώνεται συνολικά η συνδικαλιστική δράση όλων των εργαζομένων.
Ήδη πολλά από τα Σωματεία στα Νοσοκομεία - τα περισσότερα ίσως - έχουν με αποφάσεις τους εντάξει τους μη μόνιμους εργαζόμενους στη δύναμή τους, καλύπτοντάς τους έτσι συνδικαλιστικά και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κινητοποιούνται και να διεκδικούν.(Χωρίς ωστόσο να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες της ΠΟΕΔΗΝ, γεγονός που παραμένει προβληματικό...)
Με βάση λοιπόν την πρόσφατη απόφαση του Σωματείου μας, καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Α. Φλέμιγκ, ανεξάρτητα από τη σχέση, τη διάρκεια κλπ εργασίας τους να καταθέσουν την αίτηση εγγραφής τους και να συμμετάσχουν ισότιμα σε όλες τις διαδικασίες του Σωματείου, καλυπτόμενοι συνδικαλιστικά και συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για τα κοινά μας αιτήματα που περιλαμβάνουν και το αίτημα της μονιμοποίησής τους. 


ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.