-->

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Πέμπτη 26/8: Στάση Εργασίας 10πμ-3μμ. - Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό! Μαζική οργανωμένη άρνηση κατάθεσης πιστοποιητικών!

Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό!    
Μαζική οργανωμένη άρνηση κατάθεσης πιστοποιητικών!
Πέμπτη 26/8: Στάση Εργασίας 10πμ-3μμ
Ανυποχώρητη δηλώνει η κυβέρνηση στην απόφασή της να αφήσει εκτός νοσοκομείων και χωρίς δουλειά, δηλαδή χωρίς εισόδημα και ασφάλιση, όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί ως την 1η Σεπτέμβρη. Η διάρκεια των αναστολών είναι άγνωστη μέχρι στιγμής, αν και δεν λείπουν τα κυβερνητικά στελέχη που μιλούν ακόμα και για απολύσεις.
Ο λόγος δεν είναι κάποιο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη μετάδοση του ιού: ενάμιση χρόνο τώρα βλέπουμε τις τραγικές συνέπειες των πολιτικών της. Σκοπός της είναι να κρύψει τις δικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, μιλώντας ξανά για «ατομική ευθύνη», να διασπάσει τους εργαζόμενους χωρίζοντας τους σε εμβολιασμένους και μη, και να προωθήσει την πολιτική που έχει ήδη εξαγγείλει, δηλαδή κλεισίματα και συγχωνεύσεις, επέκταση του πεδίου δράσης του ιδιωτικού κεφαλαίου στην περίθαλψη, χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και χτύπημα του δικαιώματος του λαού σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν άλλαξαν ούτε με την πανδημία.
Τα νοσοκομεία παραμένουν με ελάχιστο και ταλαιπωρημένο προσωπικό, όμως η κυβέρνηση δεν διστάζει να μας αφήσει ακόμα λιγότερους. Με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό τους, πετάει εκτός χιλιάδες πεπειραμένους συναδέλφους για να χτυπήσει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η κατεύθυνση «αντικατάστασής» τους από προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις, ενώ ακούστηκε και η πρόθεση ενοικίασης εργαζόμενων μέσω εργολάβων, αποκαλύπτει τις πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης. Αυτή η επίθεση εξελίσσεται την ώρα που τα κρούσματα είναι χιλιάδες, διασωληνωμένοι και νεκροί αυξάνονται συνεχώς, οι κλινικές των νοσοκομείων είναι ήδη γεμάτες καθώς για μήνες ο λαός έμεινε με μηδαμινή πρόσβαση στην περίθαλψη.
Η επιλογή της κυβέρνησης θα οδηγήσει μεταξύ άλλων σε συγχωνεύσεις τμημάτων, ακόμα περισσότερη εντατικοποίηση, χειρότερες συνθήκες νοσηλείας Covid και non-Covid αρρώστων και αύξηση όσων δεν καταφέρνουν να βρουν κρεβάτι νοσοκομείου για νοσηλεία.
Καμία επανάπαυση δεν πρέπει να υπάρχει. Οι ελπίδες της συνδικαλιστικής ηγεσίας για «κατανόηση» και αυθόρμητη υποχώρηση της κυβέρνησης απ’ τον εκβιασμό της, θ’ αποδειχτούν για άλλη μια φορά φρούδες. Εμπιστοσύνη έχουμε στους δικούς μας μαζικούς αγώνες:  Για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στην περίθαλψη, για την υπεράσπιση τόσο του δικαιώματος στη δουλειά όσο και του αναφαίρετου δικαιώματος του κάθε ανθρώπου να μην μπορεί κανείς να τον αναγκάσει να πάρει οποιοδήποτε φάρμακο ή σκεύασμα ή να κάνει οποιαδήποτε θεραπεία παρά τη θέλησή του.
Το εμβόλιο είναι ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης, γι’ αυτό άλλωστε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ήδη εμβολιαστεί. Δεν αρκεί όμως για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο η κυβέρνηση όσο και οι (ει)δικοί της, που με τη στάση τους τροφοδοτούν κάθε είδους αντιδραστικές κι επικίνδυνες αντιλήψεις. Έχουμε κάθε λόγο να διεκδικήσουμε το λαϊκό δικαίωμα στον ασφαλή και αποτελεσματικό εμβολιασμό και όλα όσα είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας: νοσοκομεία με έμπειρο και επαρκές προσωπικό, μέτρα προστασίας, εξοπλισμό, υποδομές, νέες κλίνες και κλίνες ΜΕΘ, μαζικά και δωρεάν τεστ, μέτρα στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και όλα αυτά που η κυβέρνηση αρνείται να κάνει όλο αυτό τον καιρό.
Η κυβέρνηση και το σύστημα, όσα κροκοδείλια δάκρυα κι αν χύνουν, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Κανένα ενδιαφέρον δεν δείχνουν για τα δικαιώματα του λαού. Δεν θα σταματήσουν την επίθεσή τους αν δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας. Είναι άμεση η ανάγκη μαζικών γενικών συνελεύσεων στα νοσοκομεία, για να υπερασπιστούμε συλλογικά και οργανωμένα τα δικαιώματά μας. Για να σπάσει ο τεχνητός διαχωρισμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση ώστε να περάσει την πολιτική της. Για να κρατήσουμε κοινή στάση άρνησης κατάθεσης πιστοποιητικών. Για να προχωρήσουμε μαζικά και αποφασιστικά σε πραγματικούς απεργιακούς αγώνες.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ!
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ          ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ              ΜΙΣΘΟΥΣ!
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ  ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ                  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ!
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.