-->

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!


(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)
Το προσωπικό των νοσοκομείων, κέντρων υγείας και των υπόλοιπων κρατικών δομών περίθαλψης αντιμετωπίζουμε -σχεδόν καθημερινά- νέες αποφάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Η εντολή που μας ήρθε στις 25/8 ανακοίνωνε αυτή τη φορά την αναστολή των αδειών μας επ’ αόριστον, με έναρξη ισχύος της απόφασης από την αρχή του Σεπτέμβρη. Καθόλου τυχαία, η αναστολή αδειών ξεκινάει την ίδια ημερομηνία που έχει ορίσει η κυβέρνηση ότι θα διώξει από τις θέσεις εργασίας τους χιλιάδες υγειονομικούς, με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό τους! 
 Οι στοχεύσεις της κυβέρνησης, για λογαριασμό του συστήματος συνολικά, είναι ξεκάθαρες!
Μετά από ενάμιση χρόνο επέλασης της πανδημίας, δεν μπορούν
να περάσουν τα παραμύθια 
ότι όλα αυτά γίνονται «για το καλό μας»

Πρόκειται για ενάμιση χρόνο κατά τον οποίο με απόλυτη επιμέλεια αποφεύχθηκε κάθε μέτρο ενίσχυσης της περίθαλψης με πιο μόνιμο χαρακτήρα. Ενώ κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, με σύμπραξη διαδοχικών κυβερνήσεων, είχαν κλείσει νοσοκομεία και είχε μειωθεί κατά πολύ το προσωπικό, η πανδημία «αντιμετωπίστηκε» με πλήρως ανεπαρκή μπαλώματα.
 
Αυτή η διαχείριση επέφερε χιλιάδες θανάτους ασθενών covid αλλά και μη covid που αποκλείστηκαν επ΄αόριστον από την περίθαλψη, τη στιγμή που έπασχαν από σοβαρά νοσήματα. Συμπλήρωμα αυτής της πλήρους απαξίωσης των ανθρώπινων ζωών, ήταν η αξιοποίηση της πανδημίας για το τσάκισμα μίας σειράς από δικαιώματα στην εργασία, την εκπαίδευση, τις ελευθερίες.
 Η αναστολή αδειών των υγειονομικών αποτελεί ακόμη ένα βήμα στην ίδια ρότα. Αφού αποφεύχθηκε επιμελώς η πρόσληψη αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, δηλώνουν τώρα ξεκάθαρα ότι σκοπεύουν από 1 Σεπτέμβρη να μειώσουν κατά χιλιάδες το προσωπικό των νοσοκομείων (με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό) και να ξεζουμίσουν όσους απομείνουν «επ’ αόριστον».
Αυτή η απροσχημάτιστη επίθεση τονίζει τον κοινό αγώνα που χρειάζεται να διεξάγουμε!
Χτυπιόμαστε από κοινού, όσο και αν επιδιώκει η κυβέρνηση τον ψεύτικο διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και μη!
Είναι καθαρό ότι οι ευθύνες για τους χιλιάδες θανάτους, για την επέκταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, για το γεγονός ότι ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, όπως οι πρόσφυγες και μετανάστες, παραμένουν ανεμβολίαστες, για τις ασυγχώρητες δυσλειτουργίες των δομών περίθαλψης, ανήκουν εξ’ ολοκλήρου στο σύστημα της εκμετάλλευσης.
 Απέναντι στην πολιτική αυτή που λεηλατεί τις ζωές μας καθημερινά, υπάρχει διέξοδος! Και αυτή βρίσκεται μονάχα στην οικοδόμηση των δικών μας αγώνων. Σε κάθε νοσοκομείο και σε κάθε δομή περίθαλψης χρειάζεται να ανοίξει πλέον η συζήτηση! 
Οι υγειονομικοί μαζί με τον λαό να συνειδητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας, να ενεργοποιήσουμε τις συνελεύσεις μας, να οικοδομήσουμε τις αντιστάσεις μας! Όχι με εικονικές κινητοποιήσεις, αλλά με πραγματικούς απεργιακούς αγώνες! 
  •  ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ, ΤΙΣ   ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ 
  •  ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑ! 
  •  ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! 
  •  ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ   ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ! 
  •  ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ! 
  •  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ  ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
  •  ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ - ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  •  ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.