-->

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Στο δίλημμα της κυβέρνησης «ή θα εμβολιαστείς ή θα πεινάσεις» απαντούμε με αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την ενίσχυση του ΕΣΥ!

Σωματείο ΓΝ «Ασκληπιείου»: Απεργία – Αποχή από την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ «Ασκληπιείου» Βούλας

Στο δίλημμα της κυβέρνησης «ή θα εμβολιαστείς ή θα πεινάσεις»
απαντούμε με αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων
και την ενίσχυση του ΕΣΥ!

Βούλα 13/08/2021

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση νομοθέτησε πρόσφατα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και απειλεί με αναστολή της εργασίας όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί έως την 1η Σεπτεμβρίου»

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση και τον ίδιο πρωθυπουργό που δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει τη μάχη των υγειονομικών ενάντια στην Covid19. Χωρίς προσλήψεις, χωρίς επαρκή εξοπλισμό, με υγειονομικά πρωτόκολλα που άλλαζαν με τρόπο αντιεπιστημονικό και προκλητικό συνάμα, δώσαμε όλοι μας στο ΕΣΥ μία μεγάλη μάχη από την πρώτη στιγμή, κυριολεκτικά με αυταπάρνηση και αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στους ασθενείς μας και στην κοινωνία. Συχνά χωρίς τα απαραίτητα ΜΑΠ, εξουθενωμένοι από την εντατικοποίηση, χωρίς άδειες, χωρίς συστηματική ενημέρωση. Στριμωχτήκαμε στα ΜΜΜ – εκεί ο ιός δεν κολλάει, κολυμπάει. Στριμώχτηκαν τα παιδιά μας στις στενές οθόνες του webex, μιας και οι ειδικοί τύπου «Μαγιορκίνη» μας διαβεβαίωσαν ότι οι 30 μαθητές στην τάξη είναι ασφαλέστεροι από του 15. Ζήσαμε το δράμα των διασωληνωμένων ασθενών μας που κατέληγαν εκτός ΜΕΘ, επειδή η κυβέρνηση αρνήθηκε πεισματικά να βάλει χέρι στις τσέπες των κλινικαρχών.

Την ώρα που μοιράζατε εκατομμύρια στους φίλους σας ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών και τουριστικών ομίλων, μας αρνηθήκατε ακόμη και το δώρο Πάσχα, επειδή «εμείς κοστίζουμε πολύ». Ζήσαμε την απαξίωση των διοικήσεων και τις συνδικαλιστικές διώξεις, επειδή δεν σκύψαμε το κεφάλι.

Μας λέτε κύριοι του υπουργείου της «υγείας», κύριοι της 2ης ΥΠΕ και της διοίκησης του Ασκληπιείου, ότι οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από 1/9, επειδή είναι «επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία». Την ώρα που διεθνώς η επιστημονική κοινότητα προβληματίζεται έντονα για την συνεισφορά των εμβολίων κατά της Covid19 στη μείωση της μετάδοσης, εσείς επιλέγετε να καλλιεργήσετε τον κοινωνικό αυτοματισμό, καλλιεργώντας παράλληλα την δυσπιστία στην επιστήμη, για άλλη μία φορά. Όπως τότε, που καλούσατε τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που αργότερα αποσύρατε από τις συγκεκριμένες ηλικίες, δημιουργώντας πανικό και ανασφάλεια στους ήδη πεισμένους για τα οφέλη του εμβολιασμού. Αντί να οργανώσετε επιτέλους μία σοβαρή ενημερωτική εκστρατεία που θα πείθει για τα οφέλη σχετικά με τη σοβαρή νόσηση και διασωλήνωση και θα απαντά σε κάθε δικαιολογημένη απορία, επιλέγετε την «εύκολη λύση» της μετάθεσης ευθυνών.

Την ώρα που οι κατάκοιτοι ασθενείς δεν έχουν εμβολιαστεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία – κι αυτό δεν είναι δική τους ευθύνη κύριοι της καταστροφής

Την ώρα που οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν έχουν εμβολιαστεί στο σύνολο τους – κι αυτό δεν είναι δική τους ευθύνη κύριοι της καταστροφής

Την ώρα που ετοιμάζεστε να λειτουργήσετε κλινική κόβιντ δίπλα (!!!) στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, κάνοντας για άλλη μία φορά έξωση στους αιμοκαθαιρόμενους

Την ώρα που κάνετε έργα και στήνετε σκαλωσιές δίπλα στα ανοιχτά τραπέζια του χειρουργείου

Την ώρα που ετοιμάζεστε να επαναλάβετε το άκρως επικίνδυνο σκηνικό της καθαρίστριας που είναι υποχρεωμένη να εργάζεται (συχνά στην ίδια βάρδια) τόσο σε κλινική κόβιντ όσο και σε μη

Την ώρα που δεν εξοπλίζετε (καν!!!) τα τμήματα με τις αναγκαίες μάσκες Ν95

Την ώρα που συνεχίζετε να στέλνετε στο εμβολιαστικό κέντρο ειδικευόμενους συναδέλφους (και να τους απειλείτε διάφοροι ανευθυνοϋπεύθυνοι με απόλυση!!!)

Την ώρα που οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας περιμένουν (ξανά!!!!) τη λήξη της σύμβασης τους

ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ;;;

Και για πείτε μας όλοι εσείς που έργο σας έχετε τη διάλυση και τη καταστροφή κάθε κοινωνικού δικαιώματος, πού θα βρείτε σε μία νύχτα τριμηνίτες εκπαιδευμένους να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους μας που θα βάλετε σε αναστολή εργασίας; ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΕΣΥ!!!

Θα το ξαναπούμε για άλλη μία φορά. Το σωματείο μας υπερασπίζεται τον μαζικό καθολικό εμβολιασμό. Υπερασπιζόμαστε επίσης τη δημοκρατία, την ελευθερία της βούλησης, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η μάχη ενάντια στη υποχρεωτικότητα είναι στην ουσία μάχη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων ΟΛΩΝ.

  • Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή από την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης.

  • Κανένας συνάδελφος δεν θα γίνει ο δούρειος ίππος των σχεδίων της κυβέρνησης για τη διάλυση του ΕΣΥ.

  • Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 26 Αυγούστου 11:00 – 15:00 και στη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας 12:00.

  • Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων, επεκτείνουμε τη στάση εργασίας για την Πέμπτη 26/8 και κηρύσσουμε στάση εργασίας 8:00 – 11:00.

  • Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, την ένταξη μας στα ΒΑΕ, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων.

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ,
ανάγκη και δικαίωμα ισότιμα για όλους

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.