-->

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΔΙΑΣΠΟΡΑ COVID ΣΤΗΝ Α' ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ Ενίσχυση του προσωπικού και άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας ζητούν οι γιατροί.

Να ανακληθεί η απόφαση για «ανάπτυξη» επιπλέον κλινών COVID στο χώρο της Ά Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νίκαιας, να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό το νοσοκομείο, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων απαιτούν οι γιατροί της Α' Παθολογικής Κλινικής με αφορμή, όπως καταγγέλλουν, τη μεγάλη διασπορά κορονοϊού τις τελευταίες μέρες στην Κλινική.

Συγκεκριμένα σε καταγγελία τους σημειώνουν:

«Τις τελευταίες ημέρες στην Α' Παθολογική Κλινική έχει γίνει μεγάλη διασπορά COVID-19 σε ασθενείς και εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, έχουν κολλήσει πάνω από 20 ασθενείς που νοσηλεύονταν για λοιπές παθήσεις, 3 εργαζόμενοι του νοσηλευτικού και 2 γιατροί.

Και αυτό γιατί:

1. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν υπάρχει χώρος εξέτασης υπόπτων για COVID-19 με αποτέλεσμα στην τελευταία μόνο εφημερία της κλινικής να διαγνωστούν 7 ασθενείς με θετική PCR, ώρες μετά την παραμονή τους με τους λοιπούς ασθενείς στο Παθολογικό ΤΕΠ.

2. Σε όλο το νοσοκομείο, επίσης, δεν υπάρχει χώρος νοσηλείας περιστατικών υπόπτων για COVID-19 γιατί είναι κατειλλημένος με τους θετικούς για COVID-19 ασθενείς, αφού οι διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας δεν επαρκούν.

3. Δόθηκε οδηγία να νοσηλεύονται COVID-19 ασθενείς στα μισά κρεβάτια της Α' Παθολογικής (θάλαμοι 125-127), ενώ τα άλλα μισά θα συνέχιζαν να νοσηλεύουν τις λοιπές παθήσεις (θάλαμοι 123-124). Χωρίζοντας την κλινική στη μέση με μια νέα πόρτα στο διάδρομο. Οι θάλαμοι όμως αυτοί δεν είναι απομονωμένοι αλλά απέναντι από τα γραφεία ιατρών και νοσηλευτών. Επίσης δεν υπάρχει σύστημα επικοινωνίας μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών, με αποτέλεσμα οι πόρτες των θαλάμων να παραμένουν ανοιχτές και να γίνεται διασπορά του ιού από τα σταγονίδια/αερόλυμα από τις παροχές οξυγόνου.

Με αυτή την κίνηση:

  • Η στάση νοσηλείας έμεινε στο χώρο COVID-19 και το νοσηλευτικό προσωπικό παρέμεινε το ίδιο για περιστατικά COVID και μη. Οι ελάχιστοι νοσηλευτές στη βάρδια μοιράζονται στα δύο (θετικά και τα λοιπά περιστατικά) για να περιορίσουν όπως καλύτερα μπορούν τη διασπορά. Υπήρξε βάρδια που ήταν ένας "μέσα", ένας "έξω". Αναγκάζονται να παραμένουν πολλές ώρες, ντυμένοι με προστατευτικές στολές, αφού δεν επαρκούν σε κάθε βάρδια για να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις νοσηλείας. Οι τραυματιοφορείς, οι βοηθοί θαλάμου και οι φυσικοθεραπευτές δεν αρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Γίνονται συνεχώς μετακινήσεις νοσηλευτών για να καλυφθούν, με πρόχειρο τρόπο, οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας.

  • Το γραφείο γιατρών έμεινε αρχικά εκτός χώρου COVID. Παρά όμως τις δεκάδες προσπάθειες και εκκλήσεις, δεν εξασφαλίστηκε η υλικοτεχνική υποδομή λειτουργίας για το γραφείο γιατρών, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μπαίνουν αναγκαστικά στο "βρώμικο" χώρο ακόμα και για να ...εκτυπώσουν εξετάσεις ασθενών. Έκπληκτοι μάλιστα, την Πέμπτη 19/8 ανακαλύψαμε ότι ο θάλαμος 124, μέχρι την προηγούμενη με απλά περιστατικά, ακριβώς απέναντι του γραφείου γιατρών, νοσήλευε ασθενείς με COVID-19! Και μάλιστα χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας για τους εργαζόμενους αλλά και τους συνοδούς ασθενών που περίμεναν ανύποπτοι στο διάδρομο έξω από τη μισάνοιχτη πόρτα θαλάμου με ασθενείς COVID-19. Χρειάστηκαν δύο ολόκληρες μέρες με συνεχείς διαμαρτυρίες για να μετακινηθούν εντός των υποτιθέμενων ορίων COVID.

  • Αποκλείστηκε η πρόσβαση στη Νεφρολογική Κλινική και κατ΄επέκταση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Πρόβλημα επίσης στη λειτουργία της αντιμετωπίζει και το Γαστρεντερολογικό Τμήμα, με το χώρο των γραφείων να εκτίθεται σε COVID-19 ασθενείς.

4. Παρά τα θετικά κρούσματα σε ασθενείς και συνοδούς, ιδίως στο 17κλινο (!!!!) θάλαμο 123, και αντί να σφραγιστεί και να απομονωθεί ο θάλαμος με τους ασθενείς και συνοδούς που παρέμεναν αρνητικοί αλλά με στενές επαφές θετικών κρουσμάτων, υπήρχε συνεχής κίνηση και μάλιστα πιέσεις να γεμίσει ξανά! Το ότι δεν μεταφέρθηκαν ασθενείς στο "μολυσμένο" χώρο ήταν μόνο κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες του προσωπικού.

5. Υπάρχει πλημμελής έλεγχος του επισκεπτηρίου στις εισόδους του νοσοκομείου λόγω ελλείψεων προσωπικού στην υπηρεσία φύλαξης.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο, ενάμιση χρόνο και πλέον από την έναρξη της πανδημίας, με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου, της ΥΠΕ και της διοίκησης, που αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας και θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους νοσηλευόμενους όσο και τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Ζητάμε:

  • Να ανακληθεί η απόφαση για "ανάπτυξη" επιπλέον κλινών COVID στο χώρο της Α' Παθολογικής
  • Να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό το νοσοκομείο, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων

ΥΓ1. Σε χώρο νοσηλείας 40 και πλέον ασθενών COVID-19 δεν υπάρχει αναλυτής αερίων αρτηριακού αίματος εδώ και δύο μήνες.

ΥΓ2. Οι γιατροί της Α' Παθολογικής είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 100%. Η παραπάνω κατάσταση είναι μία από τις πολλές αποδείξεις που προσφέρει η ίδια η εξέλιξη της πανδημίας, ότι όσο αναγκαίος είναι ο εμβολιασμός άλλο τόσο αναγκαία είναι τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, η ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό».

Σημ. (...Πόρτες κι' άλλες πόρτες στους διαδρόμους, νοσούντες με covid και μη σε κοινούς χώρους, λίγο προσωπικό κλπ κλπ...σας θυμίζει τίποτα;)

Πήραμε την είδηση από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου