-->

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

ΝΕΑ "ΜΕΤΡΑ" ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ: ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΤΙ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10-3 
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ (11πμ)
Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου με βάση το Νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, χιλιάδες υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων, είτε επειδή δεν επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης είτε επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ας ξεκαθαρίσουμε (κυρίως για τους "καλοθελητές") πρώτα-πρώτα τα αυτονόητα και χιλιοειπωμένα:
Α. Αυτή τη στιγμή, το εμβόλιο είναι το ισχυρό όπλο ενάντια στον κορωνοϊό και προτρέπουμε όλους και όλες να εμβολιαστούν.
Β. Είναι δικαίωμα του καθένα να επιλέξει αν και ποιο φάρμακο θα δεχτεί στο σώμα του. Εκτός από συνταγματικά κατοχυρωμένο είναι και βασικό ανθρώπινο δικαίωμα που δεν επιδέχεται απαγορεύσεις. Αν η υποχρεωτικότητα επικρατήσει και μάλιστα ως το πρώτο - εύκολο μέτρο, χωρίς το κριτήριο της αναλογικότητας, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αν η κοινωνία υποκύψει στον αυτοματισμό και στα επιχειρήματα τύπου marketing, τότε όλα τα δικαιώματα του λαού θα μπουν στη σειρά για καταστρατήγηση. Με ή χωρίς προσχήματα.
Γ. Εμβολιασμένοι και μη, οι εργαζόμενοι και ο λαός, έχουν δικαίωμα στη δωρεάν και ισότιμη προστασία και προάσπιση της υγείας τους. Έχει δικαίωμα και υποχρέωση να αγωνίζεται γι' αυτό. Το επιτάσσει μάλιστα και το σύνταγμα, (για όσους αρέσκονται να το επικαλούνται) όποτε τους βολεύει και να το καταστρατηγούν - με νόμο - όποτε δεν τους βολεύει. Γι' αυτό είμαστε υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά της υποχρεωτικότητας. Κατά των αστυνομικών - αυταρχικών μέτρων που στερούν, ως τιμωρία, τα μέσα επιβίωσης αλλά και καταργεί το δωρεάν δικαίωμα στην πρόληψη και στην περίθαλψη όποιου αντιδρά. Εκτός των άλλων πρόκειται για μια πρώτης τάξεως άσκηση "με πραγματικά πυρά" για όλα τα επόμενα δικαιώματα που θέλει να καταργήσει το σύστημα.
 Αν και οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ είναι γύρω στο 10% μόνο, σε απόλυτο αριθμό αυτό μεταφράζεται σε αρκετές εκατοντάδες συναδέλφους επί του συνόλου. Είναι λοιπόν βέβαιο πως αν εφαρμοστεί από την Κυβέρνηση αυτός ο "στρατοκρατικός" νόμος, ιδιαίτερα στα μεγάλα Νοσοκομεία, θα δημιουργηθούν τεράστια κενά προσωπικού και ελλείψεις που προστιθέμενες στις ήδη υπάρχουσες θα αναγκάσουν ολόκληρα τμήματα που λειτουργούν στο όριο (ή κάτω από αυτό) σε "παύση εργασιών". 
Εύλογα αναρωτιόμαστε λοιπόν: Καθώς το 4ο κύμα της πανδημίας με την τρέχουσα "Δ" μετάλλαξή όχι μόνο καλπάζει αλλά και η επόμενη (Δ-plus/AY3) έχει ήδη εμφανιστεί, καθώς τα νοσοκομεία γεμίζουν ξανά, καθώς οι περίφημες κλίνες ΜΕΘ, εικονικές και πραγματικές, όχι μόνο είναι γεμάτες αλλά και κάμποσες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού τι και ποιόν εξυπηρετεί να βγει εκτός μάχης ένα - οποιουδήποτε μεγέθους - ποσοστό γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία;
Η απάντηση έρχεται αυτόματα:
  • Βρήκαν ευκαιρία να ρίξουν τις ευθύνες στους πολίτες.
  • Να προχωρήσουν σε αναστολή και εν συνεχεία σε απόλυση μόνιμου προσωπικού.
  • Να δώσουν ένα μεγάλο κομμάτι της περίθαλψης σε ιδιωτικές εταιρίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται: Ακρίβεια στις υπηρεσίες, κακοπληρωμένοι - απλήρωτοι εργαζόμενοι, ελαστικές σχέσεις κλπ. Στο βάθος...η κατάργηση της μονιμότητας.
  • Όπως ήδη έχουν προαναγγείλει,θα βρουν ευκαιρία - επιτέλους - για κλεισίματα και συγχωνεύσεις δημόσιων νοσοκομείων, δομών και υπηρεσιών. Το κράτος θα αποσυρθεί από την υποχρέωσή του για παροχή δωρεά υγείας στους πολίτες και ...όποιος ζήσει!
Αυτούς ακριβώς τους "στόχους" υπηρετούν και τα χτεσινά (24/8) μέτρα που ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία:
Εκτός από την αναστολή εργασίας και τη στέρηση μισθού - τρόπου επιβίωσης, σε όσους είναι ανεμβολίαστοι  και εμπίπτουν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, γέμισαν με "τιμωρίες" πρακτικά το μισό πληθυσμό της χώρας! Με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση έκανε τη δύσκολη ζωή του κόσμου πολύ δυσκολότερη, οξύνοντας τον κοινωνικό ανταγωνισμό σε μία προσπάθεια να στρέψει τη συζήτηση, με την πολύτιμη συνδρομή των ΜΜΕ, από τη δική της αποτυχία, στη γνωστή πλέον ατομική ευθύνη. "Δεν φταίω εγώ" , λέει η Κυβέρνηση με το διαλυμένο σύστημα υγείας, που ξεφεύγει η πανδημία, που αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αλλά φταίει ο ¨διπλανός" σας που δεν εμβολιάστηκε! 
Τον βρήκε τον ένοχο η Κυβέρνηση η οποία τα έκανε όλα σωστά! 
Την ευθύνη λοιπόν, την έχουν οι ανεμβολίαστοι, οι υγειονομικοί στην περίπτωσή μας. Αυτοί που (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι), έδιναν τη μάχη επί μήνες ολόκληρους, χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς προσλήψεις, με λειψά μέσα προστασίας, με προχειρότητα, με κίνδυνο της ζωής τους...Είτε την περίοδο που δεν είχαμε εμβόλια, είτε αργότερα, ο μη εμβολιασμός δεν τους εμπόδισε να δουλεύουν σαν ..."ήρωες"!
Η μόνη βοήθεια ήταν...τα χειροκροτήματα. Ούτε βαρέα, ούτε οικονομική ενίσχυση, ούτε επαναφορά δώρων, ούτε διευκόλυνση της δουλειάς με προσλήψεις, μέσα προστασίας, τεχνολογική αναβάθμιση, ούτε με το άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων, ειδικά τώρα που οι ασθενείς περιμένουν μήνες ολόκληρους , που αναβάλλονται χειρουργεία και νοσηλείες για όλες τις ασθένειες.
Κυρίως, ούτε τώρα που αποδείχτηκε πως οι ιδιώτες με τα σύγχρονα θεραπευτήρια - ξενοδοχεία, ενδιαφέρονται μόνο να απομυζήσουν το κρατικό χρήμα διπλασιάζοντας και τριπλασιάζοντας τα κόστη για κάθε κρεβάτι νοσηλείας (αρκεί να είναι "καθαρό" περιστατικό !) 
 Αφήσαμε για το τέλος μία υπόθεση εργασίας: 
Ας θεωρήσουμε πως όλο τον τελευταίο χρόνο έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει με τον καλύτερο τρόπο: Τότε δεν θα υπήρχαν ελλείψεις, θα είχε ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη, θα είχαν πολλαπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ, η κυβέρνηση θα έκανε σωστή ενημέρωση για τα εμβόλια.
Ακόμη, δεν θα της έφταιγαν τα πάρτυ και δεν θα ξυλοφόρτωνε τη νεολαία στις πλατείες αλλά θα είχε στρέψει το βλέμμα εκεί που πραγματικά υπάρχει αντιεμβολιαστική φρενίτιδα, πχ στη συμπεριφορά της εκκλησίας που επηρεάζει πολύ περισσότερους πολίτες.
Ακόμη δεν θα έδινε αντικρουόμενες πληροφορίες από τα πιο επίσημα επιστημονικά (τρομάρα τους!) χείλη και δεν θα υποστήριζε ανοησίες πως πχ ότι στις σχολικές αίθουσες με 30 και 40 παιδιά δεν κολλάει ο ιός ούτε και στα ΜΜΜ που ο κόσμος είναι ο ένας πάνω στον και θα εξακολουθήσει να είναι.
Ακόμα λοιπόν αν γίνονταν όλα αυτά και πάλι η πανδημία κάλπαζε, ε, ούτε τότε θα δικαιολογούσαμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις εξοντωτικές ποινές - τιμωρίες στο λαό.
Αυτό, γιατί έχουμε την πεποίθηση πως αν είχαν γίνει όλα τα παραπάνω, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα είχε πειστεί και θα είχε εμβολιαστεί. Θα ήταν σωστά ενημερωμένη, θα είχε εμπιστοσύνη στις προτροπές των ειδικών, δεν θα ήταν βορά των πιο σκοταδιστικών και αντιδραστικών απόψεων στην κοινωνία. Όσο για τους ανεμβολίαστους που θα απέμεναν υπήρχε και υπάρχει τρόπος να προστατευτούν και να προστατέψουν τους άλλους με τα κατάλληλα μέτρα, δωρεάν και υπό τη (συνταγματική) ευθύνη της πολιτείας.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ, 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ! 
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ, ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ:
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ!
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ  ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
  • ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ!
  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  • ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.