-->

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Μαζικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις διοικήσεων σε πολλά νοσοκομεία Αθήνας και περιφέρειας, ενάντια στις αναστολές εργασίας 10.000 υγειονομικών.

Συνεχίζει - και ο νέος -  υπουργός υγείας την εφαρμογή του τρομοκρατικού νόμου που θέτει σε αναστολή χιλιάδες υγειονομικούς εργαζόμενους σ' όλη τη χώρα (3.900 στην 1η Υ.ΠΕ).
Καθώς η πανδημία παίρνει την ανηφόρα, η κυβέρνηση κατασκεύασε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, αδιαφορώντας για την περίθαλψη του κόσμου, να οδηγήσει τα Νοσοκομεία σε αδιέξοδο, να ξεπουλήσει υπηρεσίες, να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις, να κάνει απολύσεις και ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς την κατάργηση της μονιμότητας.

Η διαχείριση ως τώρα της υγειονομικής κρίσης με κύριο χαρακτηριστικό την άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ σε μέσα και προσωπικό, έχει πείσει τη μεγάλη πλειοψηφία των υγειονομικών πως η εφεύρεση της τιμωρίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων είναι μόνο το πρόσχημα και όχι η προστασία της δημόσιας υγείας. Γι' αυτό και οι αντιδράσεις που παρ' όλο το αρνητικό κλίμα φαίνεται πως ξεδιπλώνονται  το τελευταίο διάστημα - ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις την ίδια την παρέμβαση της ομοσπονδίας που έτσι κι' αλλιώς υπολείπεται των περιστάσεων.

Ήδη πολλά σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις, εμποδίζοντας την έκδοση των πράξεων αναστολής εργασίας σε συναδέλφους.
Στις κινητοποιήσεις αυτές συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή στον εμβολιασμό, στην ανάγκη για πραγματική ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κλίνες ΜΕΘ, ένταξη στα Βαρέα, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά δώρων...



  Ενδεικτικά: 
Σάμος

Γ.Ν.Α. "Γεννηματάς"

  Ικαρία:
  Δευτέρα 1/9 από τις 7 το πρωί, ο σύλλογος   αποφάσισε κατάληψη με κόσμο των   διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου         Ικαρίας.

 Σάμος: 
 Αποκλεισμός του διοικητή της Σάμου στην   Ικαρία από εργαζόμενους και κατοίκους!

Θριάσιο: 
Κατάληψη γραφείο προσωπικού, κεντρική γραμματεία. 95 σε αναστολή.

Αγία Όλγα - Κωνσταντοπούλειο: 
Μοιράζουν αναστολές. Συγκέντρωση εργαζομένων στη 1μμ.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 
Περίπου 60 εργαζόμενοι, εμβολιασμένοι και μη, συγκεντρώθηκαν στις 12.00 στο προαύλιο του νοσοκομείου για να κουβεντιάσουν τις αντιδράσεις τους στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Στις τοποθετήσεις παρατάξεων και συναδέρφων, φάνηκε η αγωνία τους στο πώς θα λειτουργήσει το σύστημα όταν εκτός από τις χρόνιες ελλείψεις θα στερηθεί και την πείρα χιλιάδων εργαζόμενων, που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι έστω και αριθμητικά θ' αντικατασταθούν. Εκτός από την παράταξη της ΔΑΚΕ, που συστηματικά λείπει και από συνελεύσεις αλλά και από κινητοποιήσεις, για τους περισσότερους το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία χαρακτηρίζεται προσχηματικό. Το εμβόλιο είναι σημαντικό μέτρο πρόληψης, όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί από μόνο του: χωρίς μαζικά τεστ για όλους και σωστή ιχνηλάτηση, χωρίς αποφυγή του συνωστισμού στα ΜΜΜ, χωρίς μέσα και μέτρα προστασίας στους μαζικούς χώρους δουλειάς, χωρίς πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, χωρίς μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εκτάκτων, χωρίς άνοιγμα απλών κλινών αλλά και κλινών ΜΕΘ, δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία.

Κινητοποιήσεις έγιναν ή ετοιμάζονται και σε πολλά ακόμα Νοσοκομεία.
Ασκληπιείο Βούλας




ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ - 3 μμ, 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 11πμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.