-->

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Τροπολογία στη Βουλή για παράταση των συμβάσεων των επικουρικών μέχρι τις 31-3-2022

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Με τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο σχ. νόμου που τροποποιεί την σύμβαση του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” με το δημόσιο και αναμένεται να ψηφιστεί δίνεται η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στις μονάδες υγείας μέχρι τις 31-3-2022.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση παρατείνει τις συμβάσεις για μικρό  χρονικό διάστημα (5 μήνες) και όχι για το σύνολο του επικουρικού προσωπικού αφού το μεγαλύτερο μέρος των συμβάσεων λήγει μετά τις 31-3-2022 και έτσι αυτό το προσωπικό δεν καλύπτεται από αυτή την τροπολογία. Πολύ περισσότερο η Κυβέρνηση δεν δίνει λύση στο αίτημα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη εργασία με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αντίθετα ισχυρίζεται ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με διάφορες προφάσεις.

Τέλος στον αέρα βρίσκονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες που λήγουν στο τέλος του χρόνου και σε αρκετά νοσοκομεία τρέχουν διαγωνισμοί για την επιστροφή εργολάβων.

Μετά από αυτό ο αγώνας όλων των εργαζομένων για την διασφάλιση της εργασίας όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί.

Δείτε την τροπολογία


Από: ygeionomikoi.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.