-->

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ"

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜ. ΦΛΕΜΙΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


Όχι στο νέο σύστημα συγκριτικής «αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων

Να ακυρώσουμε όλοι μαζί στη πράξη τον νόμο σφαγείο

Η ψήφιση του Ν. 4250/14, επιβεβαιώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε ατομικούς μισθούς, κατάργηση υπηρεσιών, διαδικασίες κανιβαλισμού μεταξύ των συναδέλφων και μαζικές απολύσεις μέσω του νέου κύματος διαθεσιμοτήτων.
Με όχημα το νέο σύστημα συγκριτικής  «αξιολόγησης», δημιουργώντας καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους επιδιώκοντας να τους οδηγήσει στην απόλυση. Για το λόγο αυτό, οριοθετεί αυθαίρετα και εκ των προτέρων, το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο νόμος αυτός δε πρέπει να περάσει. Η απάντηση που θα λάβει η κυβέρνηση θα πρέπει είναι καθολική.
Η απόφαση των ΔΣ των Σωματείων των Νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης μετά από κοινή σύσκεψη τη Τρίτη 6 Μαΐου είναι η εξής:
1.    Παρέμβαση στη κοινή διοικήτρια των τριών νοσοκομείων μας για τη μη έκδοση ποσοστών επιμερισμού που ορίζει ο νόμος.
2.    Κανείς εργαζόμενος να μην συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης – απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων.
3.   Κανείς εργαζόμενος να μη συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης, κανείς προϊστάμενος,  τμηματάρχης κλπ να μη συντάξει τις εισηγήσεις για τους αξιολογούμενους και κανείς διευθυντής να μη βαθμολογήσει και να μη συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης  
4.    Τα έντυπα των αξιολογήσεων αφού τα παραλάβουν οι εργαζόμενοι θα τα καταθέσουν στο σωματείο εργαζομένων χωρίς να τα συμπληρώσουν.
5.   Συμφωνούμε με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με τη προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση.
6.    Συγκέντρωση 1500 υπογραφών (απ΄ όλους τους εργαζόμενους των τριών νοσοκομείων) στο κείμενο υπογραφών της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «αξιολόγηση».
7.    Κανείς συνάδελφος να μη βάλει την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του.
8.    Πραγματοποίηση ΓΣ των εργαζομένων και στα τρία νοσοκομεία με τη παρουσία των ΔΣ των τριών σωματείων τις αμέσως επόμενες ημέρες
9.    Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 14 Μαΐου και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας
10. Διεκδικούμε την κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση».
11. Δηλώνουμε την απόφασή μας να μη συνεργήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοι μας.
12. Κανείς εργαζόενος να μη λάβει μέρος σε διαδικασίες κανιβαλισμού που η κυβέρνηση καλλιεργεί εντός των υπηρεσιών μας.
13. Καλούμε τέλος, όλους, τους εμπλεκόμενους άμεσα ή έμμεσα σε αυτή την διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης» να ταχθούν απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.            


                            ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ                              ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ – ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.