-->

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ο προκλητικός κ. Γεωργιάδης, το πλαφόν και ο δρόμος της κακίας

Η προκλητική συμπεριφορά του υπουργού Υγείας προς το ιατρικό σώμα με την οποία επαναφέρει το πλαφόν συνταγογράφησης, παρά την απόφαση του ΣτΕ να μην ισχύσει, αιτιολογώντας ότι πρόκειται για επικίνδυνο μέτρο, δεν πρόκειται να έχει καλά ξεμπερδέματα, όπως διαμηνύουν τώρα οι ίδιοι οι γιατροί.

Μάλιστα οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν πως το μέτρο επανέρχεται «με τις ευλογίες του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, και πως πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος των ελλήνων ασθενών».

Η λογική της λογιστικής αντιμετώπισης όλων των ζητημάτων υγείας και ειδικότερα του ευαίσθητου αυτού θέματος που αφορά στην φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών, δεν συνάδει με τον όρκο των γιατρών, αλλά και με την πρόσβαση των ασφαλισμένων στις θεραπείες που έχουν ανάγκη, δηλαδή με το κοινωνικό κράτος. «Ο κ. Γεωργιάδης πέρα από το γεγονός ότι παρανομεί κατάφορα, αφού έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στην άσκηση της ιατρικής (με το πλαφόν που ετοιμάζεται να επιβάλλει και πάλι εξαιτίας της υπέρβασης κατά 20 εκατ. ευρώ τον μήνα Απρίλιο) αλλά και στους ίδιους τους ασθενείς.

Χθες, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, ήταν καταπέλτης για το θέμα αυτό, καταγγέλοντας «την “αδιανόητη αδικία” τέτοιου είδους οριζόντιων περικοπών», ενώ χαρακτήρισε ως “λογιστικά προχειρολογήματα” τις αιτιολογίες του υπουργού Υγείας αναφορικά με το σκεπτικό της απόφασής του για την επαναφορά του πλαφόν. Ο ΙΣΑ στην ιδιαίτερα καυστική του απάντηση, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι «ο υπουργός Υγείας, θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει, τους απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα επιφέρουν την εξοικονόμηση της φαρμακευτικής δαπάνης, με προσανατολισμό ευρωπαϊκό και όχι ανθρωποκτόνο. Θα έπρεπε δηλαδή το Υπουργείο Υγείας να έχει σπεύσει ταχέως και να έχει δημιουργήσει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, ώστε ο καθένας που έχει ανάγκη το φάρμακό του να το λαμβάνει και εκείνοι οι οποίοι ασχημονούν απέναντι στο δημόσιο πλούτο να παύουν να έχουν κάθε δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε είδους υγειονομικές παροχές, σε προμήθειες και σε αποφάσεις, ανεξαρτήτως από το διοικητικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται».

Όμως ο κ. Γεωργιάδης πιστός στην μνημονιακή του τακτική, επιλέγει για ακόμη μία φορά, τον δρόμο της κακίας και όχι της αρετής, και το μόνο που θα καταφέρει με την επαναφορά του πλαφόν, είναι να έχει απέναντί του, τόσο το ιατρικό και επιστημονικό σώμα, όσο και τους πολίτες που το μόνο που ζητούν είναι η θεραπεία τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις ένα αμαρτίαις.

Αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί, σε μία πολύ τσουχτερή ανακοίνωση, υπογραμμίζουν ότι είναι πασιφανές, πως «η συγκυβέρνηση δεν σέβεται ούτε τις δικαστικές αποφάσεις, ούτε τις κραυγές των ασθενών και εκτελεί αδίστακτα συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του ελληνικού λαού».

Για τον λόγο αυτό, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει προγραμματίσει συνέντευξη αύριο Τρίτη. Εκτός από τον ΠΙΣ, παρόντες στην συνέντευξη τύπου θα είναι και οι φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (όπως κλινικές, εργαστήρια, διαγνωστικά) οι οποίοι θα αναφερθούν στην επίσχεση εργασίας που ξεκινούν από την Δευτέρα 12 Μαίου.


Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.