-->

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αλλαγές στις εφημερίες των νοσοκομείων χωρίς νοσηλευτές

Αλλαγές στις εφημερίες των νοσοκομείων χωρίς νοσηλευτέςΤην αλλαγή του συστήματος εφημεριών στα νοσοκομεία μελετά το υπουργείο Υγείας, με βάση την πρόταση που έχει εκπονήσει το ΕΚΕΠΥ.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου, μέσα στο 2014, θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα εφημεριών των νοσοκομείων, μόλις ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των γιατρών.
Με βάση το σχεδιασμό, στην Αθήνα όλα τα έκτακτα περιστατικά θα καλύπτονται από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε 8 νοσοκομεία της Αθήνας. Το σχέδιο προβλέπεται και για τη Θεσσαλονίκη με τη λειτουργεία 4 ΤΕΠ σε ισάρισθμα νοσοκομεία.
Ανάμεσα στα νοσοκομεία της Αθήνας που θα λειτουργούν τα ΤΕΠ σε 24ωρη βάση είναι ο Ευαγγελισμός, το ΚΑΤ, το Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το Αττικόν, και το Θριάσειο.
Οι γιατροί θα κατευθύνουν τα περιστατικά ανάλογα μέσω του ΕΚΑΒ σε άλλα νοσοκομεία ή θα παραμένουν στο νοσοκομείο υποδοχής.
Βέβαια, το πρόβλημα στο σχεδιασμό είναι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού για την επαρκή κάλυψη των ΤΕΠ.
(Τώρα γιατί το όλο σχέδιο θυμίζει κάτι από παλιά. Εκείνο το παλιό "ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ"...κάπως έτσι δεν δούλευε; - Το σίγουρο είναι πως ό,τι σύστημα και να εφαρμόσεις αν δεν υπάρχει προσωπικό, αν κλείνουν τα νοσοκομεία, αν δεν έχεις φάρμακα και υλικά ο κόσμος θα πεθαίνει ή θα πληρώνει για να "αγοράσει" τη ζωή του. Όποιος έχει...) 

Πηγή:onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.