-->

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΦΛΕΜΙΓΚ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!


  • Κάθε φορά και περισσότερο έντονα, επανέρχονται τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο.
Κάθε προσπάθεια επίλυσής τους, (έξω από τη μόνη σωστή, που είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού), καταλήγει στο...γνωστό φιλότιμο των εργαζομένων που βγάζουν πάλι το φίδι από την τρύπα.
  • Το προσωπικό πλέον είναι τόσο λίγο, που κάθε τυχαίο γεγονός, μια αρρώστια, ένα ατύχημα εργαζόμενου, φτάνει για να δημιουργήσει κρίση στο ήδη μπλοκαρισμένο σύστημα.Τέτοιο παράδειγμα αυτή την εποχή αποτελούν οι τραπεζοκόμες που αποδεκατισμένες, δεν επαρκούν για να βγει το πρόγραμμα. Μια σε κάθε πόστο αφήνεται να φροντίζει, πολλές φορές, 50 - 60 ασθενείς σε κάθε βάρδια, να μη βγαίνουν άδειες και ρεπό, όλες οι συναδέλφισσες να είναι σακατεμένες με πολλά προβλήματα υγείας.
  •  Παρά τις δεσμεύσεις και τις...ελπίδες για λιγοστό επικουρικό προσωπικό, που κι' αυτό ακόμα πολλές φορές δεν εμφανίζεται, ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα "(ξανα)έσκασε" στους αναισθησιολόγους, που εδώ και καιρό δουλεύουν - όπως είπαμε - με το φιλότιμο και φορτωμένοι καμιά δεκαριά εφημερίες ο καθένας. Δεν αντέχουν άλλο! 
  • Αν δεν καλυφθούν τα κενά, σε λίγες μέρες το Νοσοκομείο δεν θα καλύπτεται σε όλες τις βάρδιες από αναισθησιολόγο. 
  • Αυτή είναι η κατάσταση και η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα από τη Διοίκηση και συνολικά την πολιτική ηγεσία. Είναι γνωστό πώς χωρίς αναισθησιολόγο Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Για να εφημερεύσει δε, ούτε σκέψη. Πρέπει λοιπόν να δοθεί λύση. Και λύση ΥΠΑΡΧΕΙ! Στον αντίποδα, είναι η παύση λειτουργίας του Νοσοκομείου. Εμείς πάντως δεν είμαστε διατεθειμένοι να το αφήσουμε στη μοίρα του! 
  •  Αντίστοιχη, θα τολμούσαμε να πούμε και χειρότερη, η κατάσταση στο Διοικητικό προσωπικό. Λιγότεροι από δέκα υπάλληλοι, στελεχώνουν καθημερινά τα γραφεία, ενώ αναγκάζονται να κάνουν και κυκλικές βάρδιες κατά τις εφημερίες. Οι 12 νέες προσλήψεις που περιμέναμε, έγιναν ήδη 10 και από αυτές περιμένει να πάρει η Υ.ΠΕ. Ακόμη, απ' ό,τι ακούγεται, ενδιαφέρονται και διάφοροι άλλοι με τρόπο που θυμίζει "αρπαγή". Ας κρατήσουν κοντά τα χέρια τους γιατί μπορεί, όπως λέει ο λαός, "η φτώχεια να φέρνει γκρίνια" αλλά, ταυτόχρονα, κάθε τέτοια ενέργεια υπηρετεί την κατάρρευση του Νοσοκομείου και το κλείσιμό του,"δια της πλαγίας" οδού. Αυτό δεν γίνεται να μην το αντιλαμβάνεται η Διοίκηση. Τουλάχιστον ας μη θυσιαστεί η κοινή λογική, στις επιδιώξεις όσων θέλουν το Νοσοκομείο κλειστό.  Η μόνη πραγματική απάντηση μπορεί να δοθεί από την κοινή θέση των Σωματείων εργαζομένων που είναι πως μοναδική λύση είναι η ανάπτυξη του αγώνα μας για προσλήψεις και ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό
  • Στο νοσηλευτικό προσωπικό, είναι πλέον τραγική η έλλειψή του από καιρό και αυτό δεν αποτελεί είδηση. Είδηση θα αποτελέσει μόνο όταν κάτι τραγικό συμβεί, είτε σε συνάδελφο είτε σε ασθενή. Και τότε θα τρέχουνε διοικήσεις και "παράγοντες" να κάνουν ΕΔΕ, να βρούνε ποιός φταίει για το δυστύχημα: Γιατί ήταν μόνο ένας στη βάρδια; Γιατί δούλευε ενώ ήταν άρρωστος; Γιατί ο ασθενής δεν δεν είχε τη φροντίδα που πρέπει; Ως γνωστό η ευθύνη θα πέσει πάλι στην "τελευταία τρύπα του ζουρνά" και όχι στις Διοικήσεις και στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία που πολύ καλά γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί. 
  •  Στο Φλέμιγκ, για παράδειγμα - όχι τυχαίο -  ήδη από την εποχή του Γεωργιάδη, οι υποστηρικτικές και όχι μόνο, υπηρεσίες που χαρακτηρίζουν ένα Νοσοκομείο είναι σε αμφισβήτηση. Στα εργαστήρια η έλλειψη είναι τέτοια που κάποιες βάρδιες μένουν κλειστά και τα δείγματα των απαραίτητων εξετάσεων  μεταφέρονται με ιδιωτική εταιρία στο Σισμανόγλειο (η οποία...δεν τα μεταφέρει τσάμπα!) ενώ με την καθυστέρηση και τα αποτελέσματα επικρατεί αλαλούμ που το πληρώνει βέβαια ο άρρωστος.
  •  Η ενοποίηση του Φαρμακείου και της Τεχνικής Υπηρεσίας Φλέμιγκ - Σισμανογλείου, οδήγησε επίσης σε τραγικά προβλήματα και ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία για προσωπικό και ασθενείς ενώ τακτική συντήρηση στις εγκαταστάσεις έχει σταματήσει από τον καιρό της διαθεσιμότητας το 2013. Αυτή είναι, με λίγα λόγια, η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας που δεν απέχει από την κατάσταση που αντιμετωπίζουν και όλα τα άλλα Νοσοκομεία. Είναι όμως αλήθεια, πως βρεθήκαμε περισσότερο "λαβωμένοι", γιατί μπορεί η απόπειρα οριστικού κλεισίματος, να μην πέρασε, έδωσε όμως τη δυνατότητα για μεγαλοπρεπές "πλιάτσικο", όχι μόνο στην περιουσία του Νοσοκομείου αλλά και στο προσωπικό και στην υποδομή του: Σημαντικά εργαστήρια καταργήθηκαν. Κρίσιμες κλινικές σκόρπισαν και διαλύθηκαν, με αποτέλεσμα όλος ο Βορειο-ανατολικός άξονας της Αττικής να υποφέρει από την έλλειψή τους. Τριακόσιοι εργαζόμενοι μετακινήθηκαν και έτσι η γενική έλλειψη προσωπικού έγινε τρομακτικότερη... 
  • Το Σωματείο των εργαζομένων, ήδη έχει ξεκινήσει μια σειρά συναντήσεων με τη Διοίκηση, προκειμένου να θέσει τα κρίσιμα ζητήματα και να απαιτήσει λύσεις. Θα ακολουθήσει συνέλευση και συγκεντρώσεις για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να συναποφασίσουμε για την περαιτέρω στάση μας. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση και στο λαό της περιοχής.


 Όμως το Φλέμιγκ προσφέρει υπηρεσίες σε περίπου 3.500 συμπολίτες μας κάθε μήνα και ο λαός το Χρειάζεται. 
Οι εργαζόμενοι το υπερασπίζονται και μαζί υπερασπίζονται 
τη δουλειά και τη ζωή τους.

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ! 
ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ! 
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.