-->

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

SOS από την Παιδονευροχειρουργική του «Αγία Σοφία»

Η Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» αποτελεί όλες τις τελευταίες δεκαετίες τον βασικό πυλώνα της δημόσιας παιδονευροχειρουργικής περίθαλψης σε όλη την Νότια Ελλάδα με ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ προσφορά.
Υπηρετούν 4 (τέσσερεις) μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί ΕΣΥ και ένας (1) ειδικευμένος επικουρικός. Από τους μόνιμους ένας είναι σε μόνιμη πλέον αναρρωτική άδεια από 1/1/17 λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας και δεν προβλέπεται να επανέλθει, ενώ επίκειται άμεσα και μία συνταξιοδότηση λόγω ηλικίας. Ο επικουρικός γιατρός τον επόμενο μήνα φεύγει για το εξωτερικό όπως έχουν κάνει πολλές χιλιάδες νέοι πτυχιούχοι και ειδικευμένοι τα τελευταία χρόνια ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικευόμενος γιατρός στο τμήμα επίσης λόγω του δραματικού φαινομένου της ιατρικής μετανάστευσης. Έτσι, η κλινική άμεσα θα μείνει μόνο με 2 (δύο) γιατρούς, άρα πρακτικά ΚΛΕΙΝΕΙ. Μια κλινική με πάνω από τρεις εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις κάθε έτος και με διαχείριση χιλιάδων επειγόντων περιστατικών. Εκεί οδηγεί η τακτική της σημερινής κυβέρνησης και των προκατόχων της να εξαγγέλλουν κατά καιρούς προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τα μάτια και να μην τις ολοκληρώνουν ΠΟΤΕ γιατί δεν τους αφήνει η τρόϊκα αλλά ντρέπονται να το λένε.
Αυτή η καταστροφική εξέλιξη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για την κατάρρευση της δημόσιας περίθαλψης στην οποία οδηγεί η πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων : υπέστη το παιδί σου κρανιοεγκεφαλική κάκωση ? τι να κάνουμε, αυτά συμβαίνουν – έχει το παιδί σου όγκο εγκεφάλου, συγγενείς διαμαρτίες κρανίου ή σπονδυλικής στήλης, υδροκέφαλο ? ΘΑ ΞΕΠΑΡΑΔΙΑΣΤΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΕΙ. Τόσο απλά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς τσιριντζάντζουλες …
Εκτός από τους μαχόμενους υγειονομικούς, με αφορμή και το συγκεκριμένο, πρέπει να γίνει πραγματικός ξεσηκωμός για την δημόσια περίθαλψη ΚΑΙ από τους χρήστες υπηρεσιών υγείας. Τον λαό. Τους γονείς των παιδιών της χώρας. ΜΟΝΟ με τέτοια μαζική πολιτική πίεση μπορεί να υποχρεωθεί η εκάστοτε μνημονιακή κυβέρνηση να δώσει κάποιες ουσιαστικές λύσεις, αλλιώς θα συνεχιστεί το γελοίο προπαγανδιστικό θεατράκι εντυπώσεων «εσείς όταν κυβερνούσατε εκείνο, εμείς αυτό», «εσείς τώρα που κυβερνάτε αυτό, εμείς όταν κυβερνούσαμε εκείνο» μεταξύ των εκπροσώπων του ευρωμνημονιακού αστικού πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί την ΙΔΙΑ πολιτική και που έχει ψηφίσει αγκαλίτσα στην βουλή το ΙΔΙΟ μνημόνιο.
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
Να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ τουλάχιστον 3 (τρεις) θέσεις μόνιμων Επιμελητών Β στην Παιδονευροχειρουργική του «Αγία Σοφία»
Σε διαφορετική περίπτωση, οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ την κατάργηση (πρακτικά) της δημόσιας παιδονευροχειρουργικής περίθαλψης όπως ο κ. Λοβέρδος είχε χρεωθεί την κατάργηση της δημόσιας παιδοκαρδιοχειρουργικής.
Καθαρές κουβέντες.
Από ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.