-->

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΜΙΣΘΟ; ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ! Προσοχή σε όσα κυκλοφορούν και παραπλανούν τους συναδέλφους!

    

Κυκλοφορούν διάφορα τελευταία προκειμένου να δικαιολογηθούν τα διάφορα "δικηγορικά" έξοδα, αλλά κυρίως να καλλιεργηθεί η εντύπωση πως μπορούν οι εργαζόμενοι να κερδίσουν "παρακάμπτοντας" το δρόμο της συμμετοχής τους σε  αγώνες και της κινητοποιήσεις. Ένα απ' αυτά που κυκλοφορούν λοιπόν (δείτε ΕΔΩ)είναι και μία παλιά γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους από το 2015, που λέει ότι οι υπάλληλοι σε αναστολή θα πρέπει να λαμβάνουν το μισθό τους. Βεβαίως μένει να ξεκαθαριστεί η όποια χρησιμότητά της σήμερα, αλλά όπως φαίνεται αφορά τις "τυπικές" αναστολές εργασίας που προβλέπονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Στη συγκεκριμένη δε περίπτωση η απόφαση αυτή είχε παρθεί με αφορμή πειθαρχικά παραπτώματα. 

Στην περίπτωση όμως που η αναστολή αφορά τον μη εμβολιασμό, δεν θα έχει καμία εφαρμογή, καθώς ο σχετικός νόμος(4820/21, αρ.206 παρ. 6α) αναφέρει:

<<κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. ....Η εφαρμογή του νόμου επαναξιολογείται έως τις 31.10.2021.>>

Ας μην τσιμπάνε οι εργαζόμενοι λοιπόν σε τέτοιες "ειδήσεις" που διοχετεύονται εκ του πονηρού. Αν δεν ανατραπεί αυτός ο νόμος, αν δεν αποτραπεί η εφαρμογή του κάτω από τους αγώνες και τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όχι μόνο οι συνάδελφοι δεν θα πληρωθούν, όχι μόνο δεν θα λογίζεται ο χρόνος αναστολής ως υπηρεσία (άρα μη συντάξιμος) αλλά θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν όποιο ποσό έχουν ήδη προπληρωθεί (οι μόνιμοι), ενώ στο βάθος θα παραμονεύει η κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης που είναι η απόλυση και το ξεπούλημα των υπηρεσιών και η μαζική είσοδος ιδιωτών. 
(Αλλά ακόμα και στην περίπτωση της όποιας πρόσκαιρης δικαστικής "νίκης" πόσο νομίζετε ότι θα κρατήσει μέχρι να ανατραπεί με καινούργια νομοθετική ρύθμιση;)
Γι' αυτό συνάδελφοι άλλος δρόμος δεν υπάρχει: Κινητοποίηση για να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι στη δουλειά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Γιατί αν σήμερα είναι οι ανεμβολίαστοι, αύριο θα είναι αυτοί με τη χαμηλή βαθμολογία, μεθαύριο όσοι θελήσουν να απεργήσουν ή όσοι διεκδικήσουν να μη μετακινηθούν αυθαίρετα ή...ή...!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.