-->

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ, ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

  Η τελευταία απόφαση της Διοίκησης να μετακινηθούν χειρουργοί από το Φλέμιγκ με πρόσχημα   την ενίσχυση του Σισμανογλείου, δικαιολογημένα έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση σ' όλους τους εργαζόμενους. 
   Πρόκειται, στην ουσία για την επαναφορά παλαιότερου σχεδίου της Διοικήτριας κ. Τσαγδή που στόχευε στο κλείσιμο ολόκληρου του Χειρουργικού Τομέα και συνακόλουθα ολόκληρου του Νοσοκομείου, καθώς κανένα Νοσοκομείο δεν “στέκεται”, χωρίς χειρουργεία. 
   Έρχεται δε να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών και αποφάσεων της διοικήτριας που δυσχεραίνουν και δυναμιτίζουν την λειτουργία του Νοσοκομείου. Στον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων για στοιχειώδη και αξιοπρεπή εξυπηρέτηση των χιλιάδων ανθρώπων που προσέρχονται  κάθε μήνα υψώνονται εμπόδια, όλα προς την ίδια κατεύθυνση της κατάρρευσης του Νοσοκομείου. Αλλάζουν μόνο τα προσχήματα και ο τρόπος, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις συγκυρίες . Προσφιλής η τακτική να καμουφλάρονται οι αποφάσεις αυτές με το μανδύα της “συνήθους διοικητικής διαδικασίας”  
   Τόσο για το ζήτημα της μετακίνησης χειρουργών, όσο και για άλλα σημαντικά ζητήματα, (όπως η έλλειψη προσωπικού, γιατρών σε συγκεκριμένες ειδικότητες, μετακινήσεις προσωπικού κλπ) επιδιώξαμε και συναντηθήκαμε με την υποδιοικήτρια της ΥΠΕ κας Διαμαντοπούλου και απαιτήσαμε την ανάκληση όλων των αποφάσεων της Διοικήτριας – και όχι μόνο – που πλήττουν το Νοσοκομείο. Ταυτόχρονα απαιτήσαμε την ενίσχυση σε προσωπικό και την αποκατάσταση όλων των λειτουργιών του Α. Φλέμιγκ.   
   Η κ. Διαμαντοπούλου, δεσμεύτηκε για το ζήτημα των Χειρουργών και πράγματι η μετακίνηση των ειδικευμένων δεν προχώρησε. Παρά ταύτα όμως η κ. Τσαγδή επιμένει στη μετακίνηση μιας ειδικευόμενης συναδέλφου και πιέζει με κάθε τρόπο γι' αυτό. Πρόκειται για μια πράξη σαφώς εκδικητική που το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου.
   Η προσχηματική χρησιμοποίηση των αναγκών του γειτονικού Νοσοκομείου αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο αν λάβουμε υπόψη ότι:  Ήδη υπάρχουν, όχι μία, αλλά δύο κενές θέσεις ειδικευομένων που μπορούν να διοριστούν άμεσα για να ξεκινήσουν ειδικότητα και μάλιστα για πολύ περισσότερο χρόνο από το ένα εξάμηνο που απομένει στη συνάδελφο. Με την αποχώρησή της μάλιστα η θέση της θα “χαθεί” και δεν θα αναπληρωθεί καθώς είναι προσωποπαγής (επειδή προέρχεται από πρώην νοσοκομείο του ΙΚΑ)
   Ποιόν κοροϊδεύει (ή τι “τακτοποιήσεις” επιχειρεί) η Διοίκηση λοιπόν όταν επιμένει με πείσμα να πάρει ένα γιατρό για λίγους μήνες και δεν προτιμάει δύο για πολύ περισσότερο χρόνο, που θα αναπληρωθούν κιόλας όταν τελειώσουν την ειδικότητά τους;

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.