-->

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

"ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α.

Σημ.  Είναι γεγονός πως χρειάστηκαν κινητοποιήσεις από τη μεριά των εργαζομένων καθώς για πολύ καιρό οι επισημάνσεις τους έπεφταν στο κενό. Το πρόσφατο τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός ασθενή ανέδειξε με τον τραγικότερο τρόπο την κατάσταση στο Νοσοκομείο. Όπως όμως και οι ίδιοι συνάδελφοι τονίζουν, ας μη μας ξεφεύγει: Τα προβλήματα παραμένουν, το ΨΝΑ όπως και τα άλλα νοσοκομεία καταρρέουν, όποια διοίκηση και αν έχουν.
Αναρτούμε παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την "απόλυση" του διοικητή που μας έστειλε η συνδικαλιστική παράταξη του ΨΝΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.   

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΨΝΑ-ΔΑΦΝΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ   ΔΙΟΙΚΗΤΗ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας που ξεκίνησαν από την προηγούμενη τρίτη 25-5-2015 οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ και απέπεμψαν το διοικητή γνωστό εντεταλμένο νεοφιλελεύθερο  μνημονιακό κατεδαφιστή του ψυχιατρείου.
Αφού δεχτήκαμε απειλές λοιδορίες τρομοκρατία(εντος και εκτός) αντέξαμε και νικήσαμε.
Το υπουργείο Υγείας χθες τρίτη 2-6-2015 ανακοίνωσε επιτέλους το "τερματισμό τη θητείας" (απόλυση) του γνωστού και μη εξαιρετέου Διοικητή του ΨΝΑ - αυτού που, μέχρι πέρσι, οργάνωνε το βίαιο, νεοφιλελεύθερο κλείσιμο των ψυχιατρείων και, ως εντεταλμένος της τρόικας, διέλυε ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην Ψυχική Υγεία
Αναμφίβολα μια μεγάλη νίκη του κινήματος η οποία καταγράφεται ως η πρώτη εκδίωξη  διορισμένου μνημονιακου διοικητή.
Αυτό όμως δεν πρέπει να είναι παρά μόνο η αρχή.
Το ψυχιατρείο, βουλιάζει με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς, κάθε μέρα.
 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΨΝΑ σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση.
Τα χρονίζοντα προβλήματα της υποστελεχωσης και της υποχρηματοδοτησης του ψυχιατρείου έχουν  δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση για ασθενείς και εργαζόμενους
 Πρέπει εδώ και τώρα να κινητοποιηθούμε, σε συμμαχία με τους ασθενείς, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα και την χειραφέτησή τους, με τις οικογένειές τους και όλη την κοινωνία, απαιτώντας προσλήψεις προσωπικού, διαδικασίες ουσιαστικής ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και Αποϊδρυματοποίησης, άμεση εφαρμογή της τομεοποίησης, δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινοτικών υπηρεσιών.
Οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τη δουλειά μας  μα  πολύ περισσότερο την αξιοπρέπεια τη δική μας και των ασθενών.
Εάν δεν μπορούν αυτοί μπορούμε εμείς οι εργαζόμενοι.
3-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.