-->

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι γνωστή η σταθερή επιδίωξη, της Διοικήτριας του συγκροτήματος να προκαλέσει κατάρρευση σε κάθε δομή και τελικά να κλείσει το Α. Φλέμιγκ. Είναι επίσης γνωστό το πρόσφατο "χτύπημα" σχετικά με την απόπειρα μετακίνησης ιατρών του Χειρουργικού Τομέα από το Φλέμιγκ στο Σισμανόγλειο με πρόσχημα τις πανταχού παρούσες "λειτουργικές ανάγκες". 
Αργά χτες το μεσημέρι λοιπόν, πληροφορηθήκαμε την απόφαση της ΥΠΕ να "διατάξει" τελικά τη συνάδελφό μας ειδικευόμενη της Χειρουργικής να μετακινηθεί στο Σισμανόγλειο. Μια απόφαση που εκμεταλλεύτηκε  τη δίνη των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων για να περάσει στα "ψιλά".
   Επρόκειτο για μια απόφαση που εκκρεμούσε μετά από την πολλαπλή παρέμβαση, τόσο του Σωματείου όσο και υπηρεσιακών παραγόντων του Φλέμιγκ που ζητούσαν να μη μετακινηθεί, όχι μόνο γιατί η ίδια δεν το επιθυμούσε αλλά κυρίως γιατί κάλυπτε πιεστικές ανάγκες για τις οποίες δεν υπάρχει η πραγματική δυνατότητα να καλυφθούν με άλλο τρόπο.

   Στην περίπτωσή μας, πρόκειται για αναβίωση ...από το παράθυρο, με αναβαθμισμένη "χρήση" της διοικητικής ιεραρχίας, του σχεδίου απομάκρυνσης του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου.
Η αφορμή και το "έρεισμα" μικρή σημασία έχουν. Αν δεν ήταν το ζήτημα - λάστιχο της οργανικής θέσης των γιατρών, που κάθε φορά ερμηνεύεται με γνώμονα το μνημονιακό καθήκον να μπει λουκέτο (και) στο Α. Φλέμιγκ, θα ήταν κάποιο άλλο. Για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα εξάλλου, αυτή ήταν και είναι η πρακτική της παρούσας Διοίκησης των Νοσοκομείων μας, αλλά και της προηγούμενης  που παρήλθε...αφού κατάφερε να εκτελέσει, ευτυχώς μόνο κατά το ήμισυ,  την αποστολή της.  (Αναφερόμαστε στη Διοικήτρια του συγκροτήματος, με την έννοια ότι έχει την κύρια πολιτική, νομική και ηθική ευθύνη, δεν παραβλέπουμε όμως πως υφίσταται παραπλεύρως και ο απαραίτητος εσμός, η πανταχού παρούσα, άχρωμη, άοσμη και ενίοτε αόρατη "αυλή των προθύμων" που έχουν επίσης ευθύνη και οπωσδήποτε συμμετοχή στις εξελίξεις...)

   Ως Σωματείο, απευθυνθήκαμε αρκετές φορές στην Διοίκηση της ΥΠΕ , προκειμένου, ανάμεσα στα άλλα άμεσα ζητήματα που θέσαμε - και ακόμα εκκρεμούν, να αποτρέψουμε και αυτή την εξέλιξη. Να σημειώσουμε εδώ πως αρχικά, η Διοικήτρια κ. Τσαγδή επιχειρούσε να μετακινήσει στο Σισμανόγλειο δύο ειδικευμένους και μια ειδικευόμενη γιατρό. Μετά τις παρεμβάσεις, όχι μόνο τις δικές μας, παρέμεινε να "παίζεται", ως ασθενέστερος κρίκος η μετακίνηση της ειδικευόμενης συναδέλφου μας.
   Από την άλλη μεριά, αντίστοιχες με τις δικές μας παρεμβάσεις και επισκέψεις έκανε και η Διοικήτρια (πιθανόν και άλλοι "παράγοντες") στην ΥΠΕ, συναντήθηκε δηλαδή με την Υποδιοικήτρια κ. Διαμαντοπούλου κλπ. Μετά από αυτή τη συνάντηση, άλλαξε και η στάση της ΥΠΕ. με τη γνωστή τελική της απόφαση. Αυτό είναι λίγο πολύ το ιστορικό της υπόθεσης.

Παραμένουν ωστόσο ερωτηματικά καθώς είναι γνωστή η άρνηση της νέας πολιτικής ηγεσίας να συνομιλεί με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων που αρνούνται να παραιτηθούν κλπ.
Τι , ή καλύτερα ποιός μηχανισμός μεσολάβησε  λοιπόν και η παρέμβαση της ..."μνημονιακής"  κ. Τσαγδή, στην "αντι-μνημονιακή" πολιτική ηγεσία είχε τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι Σωματείο, γιατροί και όλη η Διοικητική ιεραρχία στο Φλέμιγκ, επικαλούμενοι πραγματικά στοιχεία ,φώναζαν ότι στραγγαλίζουν, βάσει σχεδίου τον Χειρουργικό Τομέα του Νοσοκομείου;

   Προφανώς και δεν αγνοούμε πως η έλλειψη προσωπικού, η κατάργηση δομών και ολόκληρων Νοσοκομείων , η κατάρρευση της Δημόσιας Περίθαλψης, είναι η γενεσιουργός αιτία όλης αυτής της τραγικής και ντροπιαστικής για τους εργαζόμενους και το λαό πραγματικότητας. 

   Η ανατροπή αυτής της κατάστασης, είναι δυνατή μόνο με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα των εργαζομένων, η διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων έχει αποτέλεσμα μόνο όταν γίνεται με μαζικό τρόπο και όχι με ανάθεση σε άλλους ή ατομικές ενέργειες. 
   Η απομόνωση όσων δίνουν χέρι βοήθειας στην εφαρμογή των πολιτικών του "λουκέτου" , των εργολάβων, των διαθεσιμοτήτων, της κινητικότητας, της κατάργησης της δωρεάν περίθαλψης...  με αντάλλαγμα προσωπικά, μικροκομματικά κλπ οφέλη είναι αδιαπραγμάτευτο καθήκον  του Συνδικαλιστικού κινήματος.

Παρά τις έκτακτες πολιτικές εξελίξεις, πιστεύουμε πως το συντομότερο δυνατό τα Σωματεία των Νοσοκομείων μας, πρέπει να συζητήσουν όλα τα προβλήματα, μέσα στο παραπάνω πνεύμα και να τα αντιμετωπίσουν από κοινού με αγωνιστικό τρόπο. Να δώσουν ενωτική και μαζική απάντηση στις επιδιώξεις της Διοίκησης. Να υπερασπιστούν τα Νοσοκομεία και να απαιτήσουν την άμεση κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ. 
ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ.
ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΣΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ.
ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.