-->

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Επιμένει το Υπουργείο Υγείας λίγο πριν την Υπηρεσιακή και τις εκλογές! Δελτίο Τύπου για 2.440 προσλήψεις!

Παρακάτω το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας για τη "σταγόνα" των προσλήψεων που θα καλύψουν κενές οργανικές θέσεις στο χώρο της περίθαλψης. Σύμφωνα και με άλλα δημοσιεύματα οι προσλήψεις αυτές θα επισπευσθούν. Ορισμένα μάλιστα εκτιμούν ότι θα "προλάβουν" πριν αναλάβει η υπηρεσιακή, ενώ οι τοποθετήσεις θα γίνουν μέσα στο Σεπτέμβρη  (Εξαιρετικά δύσκολο κατά τη γνώμη μας). 
Είναι πάντως γενικά πιθανόνα δούμε αυτούς τους νέους συναδέλφους στα νοσοκομεία το επόμενο διάστημα. Και όταν λέμε επόμενο εννοούμε προφανώς μετά τις εκλογές καθώς στην προεκλογική περίοδο υπάρχει σχετική απαγόρευση. Γι' αυτό άλλωστε "πονηρά" το Δελτίο Τύπου αναφέρει "εκκίνηση των διαδικασιών πλήρωσης..." και όχι κάτι συγκεκριμένο. Ανεξάρτητα λοιπόν από το "ποιόν" των προσλήψεων αυτών, από το ποιός πρέπει να τις πιστωθεί τελικά, σίγουρα υπάρχει  προεκλογική αύρα στη σχετική ανακοίνωση. 
Την άποψή μας πάντως για τις προσλήψεις αυτές σε σχέση με τις ανάγκες και μάλιστα όπως αυτές θα διαμορφωθούν στο άμεσο μέλλον, την έχουμε διατυπώσει πολλές φορές (πχ  ΕΔΩ ή ΕΔΩ), οπότε δεν τις επαναλαμβάνουμε.


Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υγείας
Αθήνα, 25 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπογράφηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) με την οποία εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, οι 2.440 κενές οργανικές θέσεις κατανέμονται ως εξής:
•1.110 θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού •600 θέσεις ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ
•550 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων
•100 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρου για το ΕΚΑΒ •80 θέσεις για τους οργανισμούς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
Πιο αναλυτικά:
-20 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για τη στελέχωση προγραμμάτων για τις εξαρτήσεις για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και την αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου». -25 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στον ΟΚΑΝΑ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
-35 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, στο ΚΕΘΕΑ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Η δαπάνη των παραπάνω προσλήψεων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016.
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό: « Με την απόφαση αυτή υλοποιείται η δέσμευση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τη σταδιακή κάλυψη των άμεσων αναγκών του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, διασφαλίζοντας την επιβίωση των υποστελεχωμένων τμημάτων/κλινικών και την αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.