-->

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Νοσοκομείο Χίου: Να μπει τέλος στην ιατρική απομόνωση - πεθαίνουν αβοήθητοι οι κάτοικοι

Να μπει τέλος στην ιατρική απομόνωση της Αμανής απαίτησαν δεκάδες κάτοικοι των χωριών της περιοχής, οι οποίοι κατέκλυσαν το νοσοκομείο Χίου από τις 10 το πρωί έως τις δώδεκα το μεσημέρι της Δευτέρας, 17 Αυγούστου. 
Οργισμένοι από τα απανωτά θανατηφόρα περιστατικά, που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου και εν συνεχεία απαίτησαν να συναντηθούν με τον διοικητή κ. Γιώργο Επιτροπάκη.
Όταν είδαν ότι ο διοικητής δεν κατέβαινε στην πύλη αποφάσισαν να τον επισκεφθούν στο γραφείο του, όπου σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και χάρις στην ψυχραιμία των περισσοτέρων αποφεύχθηκαν επεισόδια.
Ο κ. Επιτροπάκης τους δέχθηκε στο γραφείο του, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους, πλην – όμως – όπως διευκρίνισε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα η στελέχωση των αγροτικούς ιατρείων με γιατρούς, αλλά ούτε και ο καθορισμός των εφημεριών στα ιατρεία της Αμανής.
Η αρμοδιότητα αυτή, τόνισε, ανήκει στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πυργίου κ. Φλατσούση, καθώς και στην διοίκηση της 2ης ΠΥΔΕ. Εξέφρασε δε κατ΄ επανάληψη την άποψή του ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν είναι αρκούντως ενημερωμένοι για τις αρμοδιότητες και ευθύνες εκείνων που πραγματικά τις έχουν. Τους προέτρεψε μάλιστα να μελετήσουν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και να απαιτήσουν την στελέχωση των ιατρείων της Αμανής με ιατρικό προσωπικό, καθώς και την τήρηση των εφημεριών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την αγανάκτηση, καθώς και το παράπονό τους για την έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους του κ. Επιτροπάκη, καθώς και των λοιπών φορέων που έχουν ηθικό χρέος να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημα της Αμανής.
Το μείζον πρόβλημα που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στα ιατρεία της Αμανής (Παρπαριάς, Κουρουνίων και Βολισσού) είναι η επαρκής και πλήρης στελέχωσή τους και κυρίως η εξασφάλιση των εφημεριών καθ΄ όλη την εβδομάδα και όλο το 24ωρο.
Να σημειώσουμε ότι από την «πολιορκία» του Νοσοκομείου δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ομαλή πρόσβαση των ασθενών και του προσωπικού, καθώς και των επισκεπτών.
Παρόντες στην διαμαρτυρία, μαζί με τους προέδρους των χωριών και τους κατοίκους της Αμανής, ο αντιδήμαρχος βόρειας Χίου κ. Ματθαίος Φαφαλιός και η αντιδήμαρχος εξ εντοπιότητας αρμόδια για τον Πολιτισμό κυρία Βιβή Ποταμούση.
Πηγή: astraparis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.