-->

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Οι εργαζόμενοι του "Ευαγγελισμού" καταγγέλλουν την δραματική υποστελέχωση του αγγειοχειρουργικού τμήματος

Οι εργαζόμενοι του "Ευαγγελισμού" καταγγέλλουν την δραματική υποστελέχωση του αγγειοχειρουργικού τμήματος Με αφορμή το περιστατικό νέας κοπέλας που διακομίστηκε μετά από τροχαίο στη Γενική Εφημερία του νοσοκομείου της Αθήνας "Ευαγγελισμός", προχτές (14/6), και τελικά, μετά από πολλές ώρες διακομίστηκε στον Ερυθρό καθώς δεν υπήρχε γιατρός της απαιτούμενης ειδικότητας, το σωματείο των εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό" επισημαίνει την Κυριακή 18 Ιουνίου προς το υπουργείο Υγείας και κάθε άλλο αρμόδιο τα παρακάτω:

"ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ για πολλοστή φορά ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας παραμένει χρόνια χωρίς οργανωμένο – πλήρως στελεχωμένο Αγγειοχειρουργικό Τμήμα.

Ευθύνες υπάρχουν και σε παλιότερες Διοικήσεις που «εξαφάνισαν» εν μία νυκτί ακόμη και τη μια θέση ειδικευμένου Αγγειοχειρουργού (από τον Οργανισμό του νοσοκομείου) παρότι μάλιστα είχε ήδη προκηρυχθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η κρίση κι ο διορισμός μόνιμου γιατρού. Ευθύνες υπάρχουν και στις επόμενες Διοικήσεις ως σήμερα, που «αρκούνται» σε έναν επικουρικό δηλ. συμβασιούχο – όμηρο Αγγειοχειρουργό ο οποίος προφανώς δεν γίνεται να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο!
Η λύση προφανώς δεν είναι η διακομιδή σε άλλα νοσοκομεία - όσο κοντά και να είναι - καθώς είναι απολύτως σαφές ότι πολλαπλασιάζεται γεωμετρικά ο κίνδυνος για την υγεία – την αρτιμέλεια, την ίδια τη ζωή των ασθενών. Ως εργαζόμενοι σε τεταρτοβάθμιο, επί της ουσίας, νοσοκομείο, θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ τη δυνατότητα κάλυψης της ανάγκης για άμεση αντιμετώπιση σε χρόνους μηδενικούς τέτοιων περιστατικών.
Το έχουμε επισημάνει αναρίθμητες φορές και με κάθε τρόπο: με επιστολές, με κείμενα υπογεγραμμένα από τους συναδέλφους, με υπομνήματα (κατατεθειμένα και στη Βουλή), με κινητοποιήσεις και απεργίες. Αν και όλοι λοιπόν γνωρίζουν, επανερχόμαστε με έμφαση σήμερα καθώς συμβαίνει όλο και πιο συχνά να αισθανόμαστε ανίσχυροι ακόμη και μπροστά σε σχετικά απλά περιστατικά, την ώρα που η εξέλιξη της Επιστήμης, της Τεχνολογίας κι η εξειδίκευση του προσωπικού μπορεί να κάνει θαύματα.
Ξεκαθαρίζουμε ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ με μια κατάσταση που «διασφαλίζει» ότι θα χάνονται άνθρωποι που μπορούν να σωθούν! Απέναντι σ’αυτούς που σήμερα τολμούν να πανηγυρίζουν για τις ματωμένες συμφωνίες τους που ανοίγουν νέο κύκλο επίθεσης απέναντι στα πλατιά λαϊκά στρώματα, στ’όνομα της «διευθέτησης του χρέους», ΕΜΕΙΣ οι μαχόμενοι υγειονομικοί με συμμάχους τους ασθενείς μας, εργαζόμενους – συνταξιούχους – άνεργους – νεολαία, δεν θα σταματήσουμε στιγμή να παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και χωρίς επιχειρηματική δράση".

  Από Βασίλη Βενιζέλo ygeia360

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου