-->

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Στις 7/1/18 το μνημόσυνο του Π. Οικονομόπουλου

Έχει αναδειχθεί σε θλιβερό καθήκον αυτού του χώρου να ανακοινώνει και τα δυσάρεστα, κάθε φορά νέα... Αυτή τη φορά πρόκειται για τον Π. Οικονομόπουλο, ένα συνάδελφο γιατρό του Α.Φλεμιγκ, αρκετά χρόνια συνταξιούχο, που σίγουρα θυμούνται οι παλιότεροι. Το μνημόσυνό του θα γίνει στις 7 Ιαν. στη Ζωοδόχο Πηγή.  
Η μοίρα το έφερε να νοσηλευτεί και να καταλήξει στις 2/12 στο Νοσοκομείο μας, αλλά και στην κλινική που υπηρέτησε πιστά από το 1984 ως το 2001.
Με αφορμή λοιπόν το μνημόσυνό του, καταλληλότερη αναφορά δεν θα μπορούσε να υπάρξει από την  την ανακοίνωση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου που
αναδημοσιεύουμε παρακάτω:

EconomopoulosΤο πρωί της 2-12-2017 απεβίωσε ο Παναγιώτης Οικονομόπουλος, διευθυντής της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του «Αμαλία Φλέμιγκ» την περίοδο 1986-2001. Νοσηλευόταν στο Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου μας από τον Αύγουστο. Γιατρός με ξεχωριστό ήθος και υψηλή επιστημονική συγκρότηση που εργάστηκε με πάθος και ανιδιοτέλεια για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θανόντος.
Ο Π. Οικονομόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1934. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1958 και υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό ως Επίκουρος Σημαιοφόρος (1958-61). Ειδικεύτηκε στην Παθολογία (1961-64) στα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρα», «Λαϊκό» και «Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιώς» και στη Γαστρεντερολογία (1964-66) στο Νοσοκομείο Saint Antoine του Παρισιού. Έλαβε το Διδακτορικό του με  Άριστα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1968). Υπηρέτησε ως Επιμελητής Παθολογίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών (1973-80) και 7ο  Θεραπευτήριο ΙΚΑ (1980-84) και ως Διευθυντής της Β΄Παθολογικής Κλινικής του Θεραπευτηρίου ΙΚΑ «Κ. Τσαγκάρης» (1984-85) και ακολούθως του Α΄Παθολογικού Τμήματος του ΝΓΝ «Αμαλία Φλέμιγκ» (1986-2001). Την περίοδο 1966-68 μετεκπαιδεύτηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών επί του Καρκίνου της Γαλλίας (Centre National des Recherches Scientifiques sur le Cancer), όπου παρήγαγε ερευνητικό έργο στον τομέα των νεοπλασματικών δεικτών και ειδικότερα της άλφα-φετοπρωτεΐνης, ενώ αργότερα ανέπτυξε ειδικό ενδιαφέρον στο αντικείμενο των νευροενδοκρινικών όγκων του πεπτικού και του Συνδρόμου Πολλαπλής Ενδοκρινικής Νεοπλασίας. Δημοσίευσε περισσότερες από 100 εργασίες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, συμμετέσχε σε αναρίθμητες επιστημονικές εκδηλώσεις (στρογγύλες τράπεζες, σεμινάρια, ημερίδες κλπ) διαφόρων Συνεδρίων και ήταν μέλος ικανού αριθμού Επιστημονικών Εταιρειών, ενώ είχε διατελέσει εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας επί σειρά ετών. Ήταν μέλος διαφόρων Επιτροπών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Επιτροπή Εθνικού Συνταγολογίου, Επιτροπή Εγκρίσεων Φαρμάκων, Δευτεροβάθμια Επιτροπή κ.λ.π.) καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ως άνω Οργανισμού επί σειρά ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.