-->

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΣΗΜΕΡΑ 11.30 - 3.

Σημ. Ξαφνικά και...μουλωχτά, με τροπολογία σε άσχετο Νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει από τη βουλή, τροπολογία που περιορίζει το δικαίωμα μας στην απεργία. Φέρνει επίσης άλλαγές στην αποζημίωση για εργατικό ατύχημα (εις βάρος των εργαζόμενων). Μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, το Νομοσχέδιο αποσύρθηκε. (Μόνο προσωρινά και για τυπικούς λόγους λέμε εμείς).
Η ΑΔΕΔΥ Προκύρηξε Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, στην οποία καλεί και το Σωματείο μας, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν στη συμμετοχή μας.
(Ερώτηση: Αφού με τιην τρομοκρατία που υπάρχει ιδιαίτερα στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά και όπως λένε όσοι μετράνε τα "κουκιά" μετά από κάθε απεργιακή κινητοποίηση, απεργίες δε γίνονται πια ή έχουν πολλή μικρή συμμετοχή, γιατί τους ενδιαφέρει τόσο πολύ να περιορίσουν και θεσμικά το δικαίωμα στην απεργία; 
Απάντηση: Γιατί ξέρουν και πολλές φορές καλύτερα από μας, πως η αντιλαϊκή πολιτική είναι που αργά ή γρήγορα γεννάει απεργίες και πως εύκολα μπορούν να μετατραπούν από σταγόνα που στάζει σε φουσκωμένο ποτάμι που θα τους πνίξει. Φοβούνται τη δύναμη της απεργίας. Γι΄αυτό θέλουν να την καταργήσουν! 
Δεν είναι καιρός να αντιληφθούμε και εμείς, πόσο πολύτιμο όπλο είναι στα χέρια μας;)

Παρακάτω το Δελτίο Τύπου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάτω τα χέρια από την απεργία – Πανελλαδική στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!
Το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η Kυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους Θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12!
Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η Κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη.
Η σπουδή της Κυβέρνησης στην υλοποίηση των αντιδημοκρατικών, αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο, προδίδει την προσπάθειά της να αποφύγει όσο μπορεί την οργή του κόσμου της εργασίας και την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.
Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κοραή στις 12.00 και στην πορεία προς την Βουλή που θα ακολουθήσει.
Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη για να διατρανώσουμε όλοι και όλες μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.
Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, μέσα από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους, να οργανώσουν την αναγκαία αγωνιστική κλιμάκωση για την ανατροπή μιας πολιτικής που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον μας!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΔΝΤ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου