-->

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Στον αέρα συμβασιούχοι και επικουρικοί των Νοσοκομείων! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

 Στον αέρα βρίσκεται το Συμβασιούχο προσωπικό του ΕΣΥ και της Πρόνοιας  καθώς και οι επικουρικοί, σύμφωνα με τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Ειδικότερα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιβεβαιώνουν τις ενστάσεις και τους φόβους της. Όπως εξηγεί: «Για τους Επικουρικούς ιατρούς η απόφαση είναι συγγνωστή πλάνη.
Για το Επικουρικό προσωπικό πλην ιατρών η απόφαση είναι εξίσου δυσμενής καθ’ ότι εντάσσει το προσωπικό στο άρθρο 7 παράγραφος 2 του Π.Δ. 164/2004 με βάση το οποίο εξοφλούνται τα δεδουλευμένα έως την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, αλλά οι Συμβάσεις από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και μετά θεωρούνται άκυρες».
Στον αέρα και οι γιατροί
Σε ότι αφορά στους γιατρούς τονίζει ότι η απόφαση συγγνωστή πλάνη είναι εξίσου κακή καθ’ ότι οι ιατροί θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα έως την έκδοση της απόφασης, αλλά από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και μετά παύουν να εξοφλούνται εντάλματα πληρωμής της μισθοδοσίας. Πάντως και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) δεν κρύβει τους φόβους της ακόμη και για την εξόφληση των δεδουλευμένων των επικουρικών γιατρών, καθώς αναφέρει: «Στο απόσπασμα της πράξης του Ι τμήματος του κλιμακίου προληπτικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν αναπτύσσεται το σκεπτικό της απόφασης με αποτέλεσμα πάρεδροι να μην υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής των συναδέλφων επικουρικών. Γίνονται σήμερα διαρκώς παρεμβάσεις από την Ομοσπονδία προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει. Απαιτούμε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος και να δοθεί παράταση από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ώστε τα γραφεία μισθοδοσίας των Νοσοκομείων να υποβάλλουν τα XML αρχεία και να γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων επικουρικών εντός Δεκεμβρίου».
Βέβαια η κυβέρνηση ζητωκραυγάζει ότι έλυσε το πρόβλημα με τις πληρωμές των επικουρικών.
Η ΠΟΕΔΗΝ πάντως σημειώνει πως μόνη λύση είναι η νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει το επαγγελματικό μέλλον των εργαζομένων. «Η κυβέρνηση πια έχει μόνο ένα δρόμο. Νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης του μισθού και της δουλειάς των Συμβασιούχων εργαζομένων. Την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθ’ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου» αναφέρει.

(Δική μας σημ: Η απόπειρα ανακύκλωσης της ανεργίας είναι και εδώ προφανής. Γι' αυτό και τα "προβλήματα" σχετικά με την πληρωμή και την ανανέωση των συμβάσεων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Βεβαίως όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν "μ' ένα άρθρο σ' ένα νόμο" που λέγαμε και παλιά. Δηλαδή τη μονιμοποίηση αυτών των συναδέλφων. Η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον αγώνα των ίδιων και τη δική μας συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Αυτή είναι η γνώμη μας και την προτείνουμε στα συνδικαλιστικά μας όργανα ως...εναλλακτική ή και συμπληρωματική στους δικηγόρους!)

Γράφει: Μαρία Γλένη (healthreport)

1 σχόλιο :

  1. Έχω ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων που κυμαίνονται από 5000 € έως 1.000.000 € σε κάθε σοβαρό πρόσωπο που θέλει αυτό το δάνειο. 3% επιτόκιο ανά έτος ανάλογα με το ποσό που δανείστηκε. Μπορείτε να εξοφλήσετε από 3 έως 25 χρόνια κατ 'ανώτατο όριο, ανάλογα με το ποσό δανείου. εξαρτάται από εσάς να βλέπετε μηνιαίες πληρωμές. Ζητώ μόνο μια πιστοποιημένη χειρόγραφη βεβαίωση χρέους και επίσης ορισμένα έγγραφα που θα σας παράσχουμε. Εδώ είναι το email μου: vincentfradette15@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.