-->

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Πληρώνονται με πιέσεις των γιατρών οι εφημερίες του Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία!

Χρειάστηκαν οι ασφυκτικές πιέσεις πολλών γιατρών για να ξεκινήσει τελικά η αποπληρωμή των εφημεριών του Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία.
 Λύνεται σιγά σιγά το πρόβλημα με τις πληρωμές των εφημεριών του Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία, μετά τις αρνήσεις πολλών Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να υπογράψουν τα σχετικά εντάλματα.
 Το επιχείρημα τους ήταν πως δεν έχει εφαρμοσθεί ο νόμος με το νέο ωράριο των γιατρών συνεπώς είναι μη εγκεκριμένα τα προγράμματα των εφημεριών.
 Να σημειωθεί ότι επειδή σήμερα δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για την εφαρμογή του νέου ωραρίου στα νοσοκομεία, η ηγεσία του υπουργείου υγείας είχε δώσει εντολή να συνεχίζονται οι εφημερίες με βάση το προηγούμενο σύστημα. Αυτό όμως ήταν που δημιούργησε το πρόβλημα καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρώντας ότι δεν εφαρμόζεται ο νέος νόμος, δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμών για εφημερίες από την 1η Δεκεμβρίου.[...]
Μάλιστα σύμφωνα με τον κ.Παπανικολάου, ο αρμόδιος Επίτροπος την κρίσιμη ημέρα που έπρεπε να υπογράψει έλειπε σε άδεια. Όπως λέει: «Ο κ. επίτροπος αρνιόταν να εγκρίνει τα σχετικά εντάλματα σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του επιτρόπων όλης της χώρας επικαλούμενος προσχηματικά το αλαλούμ με τον νέο νόμο περί ωραρίου ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως το αλαλούμ αυτό το δημιούργησε η κυβέρνηση και όχι οι γιατροί, ενώ γνωρίζει πως οι γιατροί όχι μόνο δεν φταίνε σε τίποτα αλλά εφημέρευσαν κανονικά όπως πάντα με την συνήθη αυτοθυσία».
 Μπορεί οι εφημερίες του Δεκεμβρίου του 2017 να αρχίσουν να πληρώνονται μετά τις πιέσεις των γιατρών που απείλησαν και με επισχέσεις, αλλά σύμφωνα με τον κ.Παπανικολάου, άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους επόμενους μήνες. Άλλωστε ο νόμος που προβλέπει το νέο ωράριο των γιατρών δεν αναμένεται να εφαρμοσθεί άμεσα έπειτα και από σχετικές κινήσεις του υπουργείου Υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.