-->

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΔΙΑΔΙΚΑΔΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Συνάδελφοι, παρακάτω η διαδικασία για την επαναφόρτιση των ηλεκτρονικών καρτών απεριορίστων διαδρομών. Παρακαλούμε λοιπόν εντός της εβδομάδας να δοθούν τα χρήματα στο Σωματείο (κείμενο με κόκκινα γράμματα) ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. 
Μετά το πέρας της διαδικασίας, οι συνάδελφοι θα πρέπει να φορτισουν την κάρτα τους με τη διαδικασία που περιγράφεται (κείμενο με ΜΠΛΕ γράμματα).

Προς:
Τις Ομοσπονδίες – μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
(με την παράκληση να ενημερωθούν οπωσδήποτε και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου)
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας γνωστοποιούμε [...]
Επαναφόρτιση Ηλεκτρονικών Καρτών
     Α)  Οι υπεύθυνοι για τις προαναφερόμενες κάρτες, θα πρέπει κατ’ αρχήν να συγκεντρώσουν τα χρήματα για την επαναφόρτιση των ηλεκτρονικών καρτών από τα ενδιαφερόμενα μέλη του συνδικάτου τους. Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – ΟΑΣΑ, οι τιμές επαναφόρτισης αναγράφονται παρακάτω:
ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας  330€ – 15% = 280,50 €
ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας  170€ – 13% = 147,90 €
Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί),
και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλα-Πειραιάς-Κορωπί). Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο τμήμα του Μετρό Κορωπί –Αεροδρόμιο.
ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€ – 15% = 416,50 €
ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 250€ – 13% = 217,50 €
Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, Λεωφορεία (και στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου), Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό έως το Αεροδρόμιο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο). Δεν ισχύουν στη γραμμή Χ80.

Τα χρήματα αυτά, οι υπεύθυνοι καρτών, θα τα αθροίσουν χωριστά για τις ετήσιες και χωριστά για τις εξαμηνιαίες κάρτες και θα τα καταθέσουν στην τράπεζα ALPHA BANK  (αρ. λογαριασμού ΟΑΣΑ ALPHA BANK  Νο GR91 0140 3580 3580 0200 2000 717), από όπου θα λάβουν δύο καταθετήρια, ένα συνολικά για όλες τις ετήσιες και ένα συνολικά για όλες τις εξαμηνιαίες.
    Β)    Μετά απ’ όλα αυτά, οι υπεύθυνοι για τις κάρτες θα συντάξουν δύο πίνακες: έναν με τους αριθμούς των καρτών των δικαιούχων για ετήσια ανανέωση και έναν με τους αριθμούς των καρτών των δικαιούχων για εξαμηνιαία ανανέωση, σε ένα φύλλο εργασίας του excel (μορφοποίηση κελιών σε κείμενο). Το όνομα του αρχείου θα είναι το όνομα του Συλλόγου ή του Σωματείου.
Προσοχή: Δίπλα σε κάθε αριθμό της ηλεκτρονικής τους κάρτας και στους δύο πίνακες, θα πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε και το κόμιστρο με το οποίο θα φορτιστεί η κάρτα. Σε ξεχωριστό πίνακα θα γραφούν και οι αριθμοί των καρτών οι οποίοι περιλαμβάνουν και τη διαδρομή αεροδρομίου, με την ένδειξη αεροδρόμιο ετήσια, αεροδρόμιο εξαμηνιαία.

Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι των καρτών ΠΡΕΠΕΙ να στείλουν στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ηλεκτρονικά (adedy1@adedy.gr):
·       τους πίνακες (αριθμός κάρτας+κόμιστρο) σε ηλεκτρονική μορφή (excel) και
·       τα καταθετήρια της τράπεζας ALPHA BANK.
για να προωθηθούν στον ΟΑΣΑ.
Έτσι, ο ΟΑΣΑ πλέον, αναλαμβάνει να ενημερώσει το σύστημα και ο κάθε κάτοχος ηλεκτρονικής κάρτας θα πρέπει να πάει στα εκδοτήρια εισιτηρίων των σταθμών Μετρό, Τραμ κλπ, από την 1η Μαρτίου και μετά, και αφού τοποθετήσει την κάρτα του στο εκδοτικό μηχάνημα, θα πατήσει τo κουμπί «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η κάθε ηλεκτρονική κάρτα. Το χρονικό περιθώριο για «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ», ώστε να περαστεί το κόμιστρο στην κάρτα τους, είναι εντός ενός μηνός από την επαναφόρτιση. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ σε περίπτωση που ο κάτοχος δεν έχει προλάβει να κάνει «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» και χάσει την κάρτα του χάνει το κόμιστρο. Μεταβιβάσεις και αναβαθμίσεις καρτών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Προσοχή: Θα πρέπει, μέχρι τη Δευτέρα, 26/2/2018, ο κάθε υπεύθυνος καρτών να έχει ολοκληρώσει τα προαναφερόμενα καθήκοντά του για να μπορούν και οι κάτοχοι ηλεκτρονικών καρτών να ενεργοποιήσουν την ηλεκτρονική τους κάρτα από την 1/3/2018 και μετά.
Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τις κάρτες που λήγουν:
·        31/3/2018, στην τελευταία εβδομάδα του μήνα αυτού κτλ
 Σημείωση: Δικαίωμα καρτών ΟΑΣΑ, έχουν και τα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος των μελών των δημοσιοϋπαλληλικών συνδικάτων.
Οι  εκδόσεις των καρτών των νέων μελών θα πραγματοποιούνται στο πλησιέστερο εκδοτήριο της περιοχής τους και στη συνέχεια θα δίνουν τον αριθμό της κάρτας τους στον υπεύθυνο του Συλλόγου ή Σωματείου για να την καταχωρήσει στο excel.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.