-->

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Άρχισαν οι απομακρύνσεις επικουρικών γιατρών! Στο πόδι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Αποχωρούν σιγά σιγά οι επικουρικοί γιατροί με αποτέλεσμα να αδειάζουν τα δημόσια νοσοκομεία
 Στο πόδι είναι ο ιατρικός κόσμος του ΕΣΥ, καθώς λήγουν μία μία οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών των νοσοκομείων, με συνέπεια να αποχωρούν χωρίς …δεύτερη κουβέντα.
 Άλλωστε το υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει εντολή για παράταση των συμβάσεων είτε για μία πιο μόνιμη συνεργασία των επικουρικών γιατρών, παρά το γεγονός ότι από το ΕΣΥ απουσιάζει ιατρικό προσωπικό.
 Στο Μαιευτήριο Έλενα, επικρατεί μάλιστα αναστάτωση καθώς αποχώρησε αναισθησιολόγος με αποτέλεσμα να προκαλείται δυσλειτουργία στα τμήματα. Οι γιατροί του «Έλενας» είναι ανάστατοι καθώς περιμένουν το επόμενο διάστημα να συνεχισθούν οι απομακρύνσεις.
 Τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ κ.λ.π.) είναι στο «κόκκινο» ζητώντας να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες στα νοσοκομεία. Βέβαια ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει πως δε θα δίνεται παράταση αλλά θα αντικαθίστανται οι επικουρικοί γιατροί από τους επόμενους που είναι στη λίστα αναμονής. 
Πάντως αξιοσημείωτο είναι πως αν αποχωρήσουν όλοι οι επικουρικοί γιατροί από το ΕΣΥ, θα δημιουργηθεί μεγάλο κενό αλλά και περαιτέρω δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των ασθενών, καθώς σήμερα καλύπτουν βασικές ανάγκες σε τμήματα αλλά και εφημερίες.

Μ. Γλένη (healthreport) 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.