-->

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των σωματείων και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ των Νοσοκομείων μας. ΤΕΤΑΡΤΗ 23/05/18, ΩΡΑ 10π.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ-ΑΜ.ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/05/18 στις 10π.μ.


Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία 
«ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ» & «ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ»

Αρ. Πρωτ.: 12/22-05-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/05/18, ΩΡΑ 10π.μ.

Σε συνέχεια της συμμετοχής των Σωματείων μας στη σύσκεψη Σωματείων Εργαζομένων των Δημόσιων Νοσοκομείων της Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου στον Ευαγγελισμό, με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας και οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία μας αποφασίσαμε:
Να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε στην κοινή δράση των Σωματείων εργαζομένων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων που είναι κοινά για όλους τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία και στις δομές υγείας.
Οι μνημονιακές πολιτικές διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν οδηγήσει τη δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία να στενάζουν από την υποχρηματοδότηση, το πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αποτελούν πλέον ένα εξαντλημένο, πνευματικά και σωματικά τσακισμένο, ηλικιακά γερασμένο πληθυσμό, ύστερα από πολλά χρόνια με ελάχιστες μόνιμες, ή μη μόνιμες προσλήψεις (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ).
Παλεύουμε και συντονίζουμε τη δράση μας με τα άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία, για:
  • Χρηματοδότηση της Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μετακύλιση του κόστους στο λαό, μέσα από τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε «αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις».
  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων.
  • Επέκταση των ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, διατήρηση και αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος.
  • Καταγγέλλουμε το σχέδιο κοινού οργανισμού Σισμανογλείου-Αμ. Φλέμιγκ και απορρίπτουμε κατηγορηματικά την απόπειρα συγχώνευσης των νοσοκομείων μας. Αγωνιζόμαστε για πραγματική ανάπτυξη των νοσοκομείων μας σε δομές, ειδικότητες και κλινικές που έχει ανάγκη η περιοχή μας.
  • Οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιδραστική μνημονιακή «αξιολόγηση» στο Δημόσιο.
  • Να εφαρμοστεί ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής ενηλίκων και εφήβων καθώς και των Ξενώνων Εφήβων και να εφαρμοστεί η νομοθεσία αναφορικά με τα εισαγγελικά και παραβατικά περιστατικά. Όχι στα ράντζα στη ψυχιατρική κλινική.
  • Αγωνιζόμαστε για τη κατάργηση των ράντζων σε Καρδιολογική και ΚΕΜ. Αλλαγή του συστήματος εφημερίας, αύξηση των κλινών της καρδιολογικής κλινικής με την ανάλογη κάλυψη σε νοσηλευτικό προσωπικό στην προοπτική δημιουργίας δεύτερης καρδιολογικής κλινικής.
  • Απαιτούμε από τη Διοίκηση να εντείνει τις προσπάθειες για την άμεση κατάργηση των ιδιωτικών συνεργείων και των εργολάβων στη καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη - βασική προεκλογική δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης – με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αυτών των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία.
  • Να υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις, προεκλογικές και μετεκλογικές, για την αποκατάσταση της λειτουργίας και την ανάπτυξη του Α. Φλέμιγκ αντί να μεθοδεύεται το κλείσιμό του.
  • Άμεση επαναλειτουργία της Πτέρυγας Μπόμπολα που σήμερα ρημάζει, σε βάρος της δημόσιας περίθαλψης.
  • Άμεση ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό. Να σταματήσει η διοίκηση να θεωρεί την έλλειψη προσωπικού «εργαλείο» για το κλείσιμο ή τις ενοποιήσεις τμημάτων (πρόσφατο παράδειγμα τα πλυντήρια του Φλέμιγκ).
  • Νοσοκομείο χωρίς Φαρμακείο, Τεχνική & Οικονομική υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Να επανασυσταθεί και να λειτουργήσει στο Α. Φλέμιγκ ό,τι καταργήθηκε επί Γεωργιάδη.
  • Άμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων και αναγκαίων ειδικοτήτων στο Παίδων Πεντέλης και στήριξη των ιατρικών ειδικοτήτων που θα οδηγήσει στην εύρυθμη λειτουργία αλλά και στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου. Να καταβληθούν τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους των συνεργαζόμενων συνεργείων (λάντζα, φύλακες) που έχουν να πληρωθούν από τα Χριστούγεννα του 2017!
  • Απαιτούμε από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να σταματήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που οδηγούν τους εργαζόμενους σε απογοήτευση και αποστράτευση. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, μέσα από την ομοσπονδία, να συντονιστούν και να πιάσουν ξανά το νήμα των ουσιαστικών αγώνων για τα δικαιώματά μας.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής μας, τα Σωματεία «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ», «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ» & «ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» αξιοποιούμε τη θετική μας πείρα και συνεχίζουμε στο δρόμο της κοινής δράσης. Έτσι αποτρέψαμε το κλείσιμο του Φλέμιγκ από το 2013 ως σήμερα και ανακόψαμε σε ένα βαθμό την παραπέρα υποβάθμιση του Σισμανογλείου και του Παίδων Πεντέλης.
Συνεχίζουμε και τώρα τον αγώνα μας για να αποτρέψουμε την παραπέρα απαξίωση που θα οδηγήσει στο ουσιαστικό κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ. Διεκδικούμε να αναπτυχθούν και όχι να συρρικνωθούν τα Νοσοκομεία μας μέσα από την «ενοποίησή» τους. Παλεύουμε για την ανάπτυξη κλινικών και εργαστηρίων που έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής ο οποίος σήμερα αναγκάζεται να «χρυσώνει» τους ιδιώτες.
Απαιτούμε άμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό. Νοσοκομεία με ασφαλείς συνθήκες που να παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας στο λαό.
Απορρίπτουμε το «σχέδιο» ενιαίου οργανισμού που επιχειρεί να εφαρμόσει η Διοίκηση καθώς δεν πρόκειται για σχέδιο ανάπτυξης αλλά συρρίκνωσης. Είμαστε πεισμένοι πως πίσω από τα παχιά λόγια και τις ωραίες περιγραφές κρύβονται κλεισίματα δομών, παραμονή του Φλέμιγκ και του Π. Πεντέλης ως υποβαθμισμένες μονάδες που σταδιακά θα οδηγήσουν στο κλείσιμό τους.
Γνωρίζουμε καλά πως κανένα «σχέδιο» δεν μπορεί να εφαρμοστεί και κανένα Νοσοκομείο, καμία κλινική δεν «αναβαθμίζεται» χωρίς προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, χωρίς Παρασκευαστές και Τεχνολόγους, χωρίς Διοικητική υποστήριξη και Τεχνική Υπηρεσία.
Με βάση τα παραπάνω, οργανώνουμε κοινή Συγκέντρωση των τριών Σωματείων στο αμφιθέατρο του Σισμανογλείου την Τετάρτη 23 Μάη, ημέρα κοινής δράσης των Νοσοκομείων, στις 10 πμ και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση. Παράλληλα αποφασίζουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για τη συνέχεια με ακόμα δυναμικότερες κινητοποιήσεις.
Συντονίζουμε τον Αγώνα μας με τα άλλα Σωματεία των Νοσοκομείων της Αθήνας και προετοιμάζουμε την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της 30ης Μάη.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.