-->

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Τι αλλαγές έρχονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες και σε διασυνδεόμενα νοσοκομεία!

(Σημ. Τα νεότερα για το νομοσχέδιο που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί για την αλλαγή της λειτουργίας των Νοσοκομείων. Προτείνουμε, αναφορικά με τα "καθ'υμάς" να δείτε πρώτα ΕΔΩ)


 Αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) αλλά και στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. 
Πρόκειται για το νομοσχέδιο σκούπα το οποίο θα περιλαμβάνει σειρά μέτρων με στόχο την αλλαγή της λειτουργίας των νοσοκομείων, των οργανογραμμάτων, των κλινικών ενώ αναμένεται να περιέχει και τις αλλαγές στις ειδικότητες, στις επιστημονικές εταιρείες αλλά και στα ιατρικά συνέδρια.

Το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να δοθεί εντός των ημερών για δημόσια διαβούλευση, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, περιλαμβάνει όμως και αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) αλλά και για τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία. Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) από 7 που είναι σήμερα γίνονται 9, καθώς διαχωρίζονται η 6η ΥΠΕ που είναι Πελοποννήσου, Ιωνίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος, καθώς και η 4η ΥΠΕ που είναι της Μακεδονίας και της Θράκης. Το επιτελείο του υπουργείου Υγείας έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει στον συγκεκριμένο διαχωρισμό προκειμένου να είναι πιο ευέλικτες οι ΥΠΕ καθώς η 6η και η 4η περιελάμβαναν πολλές περιοχές.

Παράλληλα επανέρχονται τα Περιφερειακά Συμβούλια σε κάθε ΥΠΕ τα οποία όμως θα αποτελούν επιστημονικά όργανα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων όπως γιατρών, νοσηλευτών κ.λ.π. ώστε να συμβάλουν στο σχεδιασμό και στις βελτιώσεις των υγειονομικών μονάδων.

Διαχωρισμός Νοσοκομείων.
 Κατά τα άλλα ορισμένα ζεύγη Νοσοκομείων που σήμερα συνδιοικούνται θα χωρισθούν. Η αρχή θα γίνει με τα νοσοκομεία της Λάρισας (Πανεπιστημιακό με το Γενικό), Αλεξανδρούπολης με αυτό του Διδυμοτείχου, της Χαλκίδας με αυτό της Καρύστου. Η επιλογή αυτή – σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr– έγινε σε εκείνα τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία τα οποία απείχαν χιλιομετρικά μεταξύ τους ή δεν παρουσίαζαν συνάφεια διοικητική με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Πάντως τις επόμενες ημέρες οπότε και ολόκληρο το νομοσχέδιο θα δοθεί στη δημοσιότητα, θα υπάρχει η δυνατότητα των παρατηρήσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς αφού θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι περίπου τα τέλη Μαΐου, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.


 Δ. Ευθυμιάδου health report

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.