-->

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Δημιουργείται 4η επιστημονική υπηρεσία στα Νοσοκομεία! Ποιους θα περιλαμβάνει


Στη δημιουργία 4ης (επιστημονικής) υπηρεσίας σε όλα τα νοσοκομεία αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι στο νομοσχέδιο «σκούπα» που δίνεται σύντομα στη δημοσιότητα προς δημόσια διαβούλευση, εμπεριέχεται ρύθμιση με την οποία δημιουργείται και 4η υπηρεσίασε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να διαφοροποιηθεί ο ρόλος του μη ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, όπως είναι οι βιοχημικοί, οι ακτινοφυσικοί, οι διαιτολόγοι, οι ψυχολόγοι κ.λ.π.
Στόχος είναι όπως διαβεβαιώνουν στο HealthReport.gr υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, οι ειδικότητες αυτές να έχουν ενισχυμένο ρόλο μέσα στα νοσοκομεία, αφού εκτός των άλλων θα αποτελούν αυτόνομη επιστημονική οντότητα, ξεχωριστή από αυτή των γιατρών, ενώ και οι προσλήψεις που θα γίνονται δε θα συνυπολογίζονται με αυτές του ιατρικού προσωπικού.
Κάτι που φαίνεται πως σήμερα έβλαπτε τα άλλα επιστημονικά επαγγέλματα σε ότι αφορά στην ισορροπία των προσλήψεων, αφού δεν προέκυπτε σαφής αριθμός θέσεων για την κάλυψη των αναγκών.
Πάντως η συγκεκριμένη ρύθμιση που θα αφορά και στην αλλαγή των συντελεστών πρόσληψης για το συγκεκριμένο μη ιατρικό αλλά επιστημονικό προσωπικό, κυκλοφορεί ήδη σαν φήμη στους κύκλους των εργαζομένων του ΕΣΥ προκαλώντας ανησυχία για το αν τελικά θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.
Ωστόσο πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις που σήμερα υπάρχουν και στα νέα οργανογράμματα των Νοσοκομείων.

(Health report - Δ. Ευθυμιάδου)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.