-->

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ! - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

Παρέμβαση 5 Σωματείων της Ζακύνθου για την κατάσταση του Νοσοκομείου.

Πέντε Σωματεία εργαζομένων στο Δημόσιο της Ζακύνθου εξέδωσαν κοινό ψήφισμα με αφορμή την κατάσταση του Νοσοκομείου της Ζακύνθου επισημαίνοντας με έμφαση τον κίνδυνο να κλείσει η παιδιατρική κλινική. 
Μάλιστα τα Σωματεία στις 14 Νοέμβρη με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν παράσταση στον αντιπεριφερειάρχη της περιοχής ζητώντας να παρέμβει προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν: 

Τα παρακάτω πρωτοβάθμια σωματεία του Δημόσιου που συνεργαζόμαστε και στα πλαίσια του προσωρινού συντονιστικού του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Ζάκυνθο , αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα στο χώρο δραστηριοποίησης του καθενός από τους συλλόγους εργαζομένων σαν προβλήματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας μας , παρακολουθούμε με αγωνία την κατάσταση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και υπερασπιζόμαστε όχι μόνο την υπάρχουσα λειτουργία του αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών του.
 Καταθέτουμε ψήφισμα σχετικό με την διατήρηση της λειτουργίας της Παιδιατρικής κλινικής παράλληλα με την χρηματοδοτική και στελεχική ενίσχυση του Νοσοκομείου μας. 

Τα σωματεία που συνυπογράφουν το παρακάτω ψήφισμα είναι :
 Σύλλογος εργαζομένων στην Περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου
Σύλλογος εργαζομένων στο Δήμο Ζακύνθου
Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου
Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου
Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου ‘Διονύσιος Σολωμός’

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

 Με λύπη μας πληροφορούμαστε την όλο και μεγαλύτερη δυσχέρεια της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου μας, που αφορά την υποστελέχωση σε γιατρούς, νοσηλευτικό , παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό που από καιρό έχει υπερβεί προς τα κάτω τα όρια ασφάλειας, για την καθημερινή και σε 24 ωρη βάση λειτουργία τμημάτων και κλινικών του.
 Μαθαίνουμε ότι η χρηματοδότηση του νέου νοσοκομείου είναι φτωχότερη από εκείνη του παλαιού νοσοκομείου , ενώ πρόκειται για ένα πολύ μεγαλύτερο κτίριο με υπερδιπλάσιες υπηρεσίες, ανάγκες αλλά και δυνατότητες.
 Μαθαίνουμε για την αδυναμία εφημέρευσης αναισθησιολόγων όλες τις μέρες του μήνα, την αδυναμία της επαρκούς τακτικής λειτουργίας εξωτερικών Ιατρείων και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες, την μη περαιτέρω δυνατότητα εξυπηρέτησης επιπλέον ασθενών στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού , την λειτουργία μεγάλων κλινικών με μόνο μία νοσηλεύτρια στη βάρδια η με κλίση της κατά περίπτωση και ενώ βρίσκεται εκτός νοσοκομείου με την δικαιολογία ότι δεν επαρκεί ο αριθμός τους για κανονική βάρδια.
 Μαθαίνουμε για γιατρούς που συνταξιοδοτούνται και δεν αναπληρώνονται, για αποχωρήσεις γιατρών ( χειρουργού, καρδιολόγου, δερματολόγου και τεσσάρων παιδιάτρων ) με την αιτιολογία για κάποιους από αυτούς ότι «δεν άντεξαν λόγω φυσικής και ηθικής εξάντλησης».
 Μαθαίνουμε ότι καμία ουσιαστική επικοινωνία δεν υφίσταται μεταξύ προσωπικού και Διοίκησης , με τα αιτήματα , τα ερωτήματα αλλά και τις προειδοποιήσεις των συλλόγων των εργαζομένων και των γιατρών να μην τυγχάνουν καμίας ανταπόκρισης από τη Διοίκηση και την αρμόδια συντεταγμένη πολιτεία. Ακούμε για διώξεις του προσωπικού τελευταίες αλλά και επικείμενες. Είναι απορίας άξιον ότι τώρα «ανακάλυψαν» κάποιοι ότι οι λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας στο νησί μας «υπονομεύουν» τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, ενώ εμείς για πολλά χρόνια τους εμπιστευόμασταν και μάλιστα αποτελεσματικά την ζωή και την υγεία μας , στις δύσκολες μάλιστα συνθήκες του νησιωτικού χαρακτήρα μας.
 Όμως το ποτήρι ξεχειλίζει με την ενημέρωση ότι είναι πιθανότατη η αναστολή της λειτουργίας της Παιδιατρικής κλινικής, λόγω της δρομολογημένης πια αποχώρησης και του τελευταίου γιατρού της.
 Είναι αλήθεια όλα τα παρά πάνω; Αν ναι τι έφταιξε ; Υπάρχουν υπεύθυνοι; Τι μπορεί να γίνει άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα; Μπορεί η λειτουργία αυτής της κρίσιμης κλινικής να συντηρηθεί με ιδιώτες γιατρούς; Μπορούν άμεσα να διοριστούν τουλάχιστον δύο η και τρείς μόνιμοι παιδίατροι; Ποια κίνητρα πρέπει να δοθούν για τους γιατρούς της συγκεκριμένης κλινικής αλλά και των άλλων κλινικών , αλλά και για το λοιπό προσωπικό, προκειμένου να διοριστούν σε επαρκείς νέες προκηρυγμένες θέσεις και να μείνουν στο νησί μας που αποτελεί παραμεθόριο ζώνη;
 Θεωρούμε την αξιόπιστη λειτουργία του Νοσοκομείου μας και εν προκειμένου της παιδιατρικής κλινικής , άρρηκτα συνδεδεμένη μα το αίσθημα ασφάλειας και την ουσιαστική προστασία όσων ζουν, εργάζονται αλλά και επισκέπτονται το νησί μας. Αναμένουμε τις άμεσες απαντήσεις και ενέργειές από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου στη παραπάνω κατεύθυνση ,θεωρώντας αυτονόητο ότι θα σταματήσουν άμεσα όλες οι επιχειρούμενες διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων αποκαθιστώντας έτσι το κλίμα συνεργασίας και εκατέρωθεν εμπιστοσύνης που τα προηγούμενα χρόνια ήταν δεδομένο για το νοσοκομείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.