-->

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Μερικές ακόμα διευκρινήσεις για τη δικαστική διεκδίκηση δώρων κλπ

Μετά από την χτεσινή ενημέρωση που είχαμε με το δικηγόρο του Σωματείου που έχει αναλάβει τη διεκδίκηση των δώρων κλπ, ενημερώνουμε ότι:

1. Είναι απόλυτα ακριβής η ενημέρωση που έχουμε κάνει μέχρι τώρα στους συναδέλφους. (Αν αντρέξετε σε προηγούμενες αναρτήσεις θα βρείτε όλα τα σχετικά)

2. Οι αιτήσεις που κυκλοφορούν ως σήμερα και είναι στο πρότυπο που έχει δώσει η ΑΔΕΔΥ είναι σωστές αλλά ο δικηγόρος προτείνει τις παρακάτω που καλό είναι να συμπληρώσουν οι συνάδελφοι που δεν έχουν ακόμη καταθέσει.
Σημ. Τα υποδείγματα παρακάτω, είναι για ομαδικές αιτήσεις. Αν κάποιοι εργαζόμενοι προτιμούν να υποβάλλουν ομαδική αίτηση να επικοινωνήσουν με το Σωματείο. Αν πάλι κάποιος θέλει να κάνει ατομική, απλώς αντιγράφει το κείμενο και υπογράφει μόνος του. Είτε έτσι είτε αλλιώς η νομική ισχύς είναι ίδια!




3. Επίσης, απ' ότι μας ενημέρωσε, επειδή σε παρόμοιες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί λάθη στα στοιχεία των εργαζομένων και στη σύνταξη των αιτήσεων, καλό θα ήταν οι εργαζόμενοι που έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις να τις ελέγξουν μήπως έχει ξεφύγει κανένα λάθος και οι υπόλοιποι να είναι προσεκτικοί στη συμπλήρωση.

Γενικά υπενθυμίζουμε ότι: 
Η αίτηση υποβάλλεται στο φορέα απ' όπου μισθοδοτούνταν ο υπάλληλος το διάστημα από 1-1-2013 και μετά. Στην περίπτωση που κάποιος συνάδελφος εργάστηκε σε διαφορετικούς φορείς, χρειάζεται ξεχωριστή αίτηση σε κάθε φορέα, που θα αναφέρει μόνο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όσοι έχουν συμμετάσχει στην αγωγή που έχει κατατεθεί από το δικηγόρο του Σωματείου ή έχουν τυχόν καταθέσει ατομικά αγωγή δεν χρειάζεται να κάνουν καμία αίτηση.
Ιδανικά οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν στο τέλος του χρόνου.

Οι αιτήσεις έχουν ισχύ 6 μηνών...υπό προϋποθέσεις. Ανάλογα με τις εξελίξεις, θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσουμε σε νέες νομικές ενέργειες ως τον Ιούνιο του ΄19. 

4. Για κάθε επιπλέον απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Σωματείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.