-->

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, πλην γιατρών στο ΕΣΥ!

Άνοιξε, από χτες Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική εφαρμογή loipoepikouriko.moh.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων υποψηφίων για την πρόσληψη και τοποθέτηση του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού -πλην Ιατρών- και θα είναι διαθέσιμη για τους ενδιαφερόμενους μέχρι την Παρασκευή 30/11/2018 και ώρα 24:00.
Το υπ. Υγείας υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την εφαρμογή, οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι Δ.Υ.Πε, το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο Ε.Ο.Φ, το Ε.Κ.Ε.Α, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η Α.Ε.Μ.Υ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), μπορούν να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.
Δεδομένου ότι υπήρξαν βελτιώσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα, είναι απαραίτητο οι ενδιαφερόμενοι πριν προχωρήσουν στην διαδικασία καταχώρισης της αίτησής τους να ενημερωθούν από τις αναλυτικές οδηγίες οι οποίες είναι αναρτημένες στην εφαρμογή.
Στην εφαρμογή αυτή μπορούν να καταθέσουν αίτηση:
-όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν για 1η φορά στη διαδικασία εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο Νόμο και στην ΚΥΑ
-όσοι και όσες είχαν συμμετάσχει κατά την 1η εφαρμογή και μέχρι τις 15/11/2018 δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο φορέα
-όσοι και όσες είχαν συμμετάσχει κατά την 1η εφαρμογή και μέχρι τις 15/11/2018 και διεγράφησαν καθώς δεν είχαν επισυνάψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή είχαν κάνει λάθος στην αίτησή τους.
Στη συνέχεια, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι νέοι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά Δ.Υ.Πε και θα παραμείνουν σε ισχύ για ένα έτος, μέχρι τις δεκαπέντε (15) Οκτωβρίου του 2019. Οι Φορείς στο προαναφερόμενο διάστημα, θα προβούν σε αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχες πιστώσεις.
Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια Δ.Υ.Πε πρέπει να απορροφήσει και να τοποθετήσει το εγκεκριμένο προσωπικό κατά σειρά προτίμησης από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει.

Σημ. Με αφορμή την είδηση παραπάνω να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πως όσο και αν δίνεται η δυνατότητα να πάρουν μια ανάσα τα νοσοκομεία που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, ο θεσμός των επικουρικών και της ευέλικτης εργασίας είναι συνολικά ενάντια και όχι υπέρ των εργαζόμενων. Είναι ένας θεσμός εκβιαστικός που ανακυκλώνει τη φτώχεια και τη μιζέρια της ανεργίας. Στοχεύει στην πελατειακή αντίληψη για το δικαίωμα στη δουλειά, στην εξαφάνιση κάθε εργασιακού δικαιώματος, κάθε δυνατότητας οργάνωσης και διεκδίκησης των εργαζόμενων.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ <<ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ>> ΟΥΤΕ <<ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ>> ΑΝΑΓΚΕΣ. 
Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.