-->

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Στον αέρα η Μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Κεφαλονίας. Παραιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών.

Στον αέρα πλέον βρίσκεται η Μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Κεφαλονίας. Συγκεκριμένα από σήμερα το πρωί υπέβαλαν την παραίτησή τους οι δύο Γιατροί και οι 5 νοσηλευτές της μονάδας εξαιτίας της υποστελέχωσης και των απαράδεκτων εργασιακών συνθηκών κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι 
Έχουμε φτάσει στα όρια μας και τα ξεπεράσαμε! Παραιτούμαστε λόγω : της μη ανεκτής πλέον προσβολής της προσωπικής μας και επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας από τη διοίκηση του νοσοκομείου, που φαίνεται ότι κωφεύει στις εκκλήσεις μας για πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού , των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας που προσβάλλουν σοβαρά την ψυχική και σωματική μας υγειά, Αλλά των επισφαλων συνθηκών αιμοκαθαρσης που συνεπάγεται αυτό.
Διεκδικούμε ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες αιμοκάθαρσης για τους 30 ασθενείς του νησιού μας!
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει την Κυβερνηση που με τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί οδηγεί στην διάλυση του Νοσοκομείου και των μονάδων υγείας του νησιού.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:
Το σωματείο των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου, ταυτίζεται αλληλέγγυο με τους συναδέλφους της ΜΤΝ, και στέλνει στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της καταστροφής της Μονάδας , μήνυμα που πρέπει να ακούσει ο Κεφαλονίτικος λαός.
Φυσικοί αυτουργοί είναι:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντές της και η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του νομού, και ηθικοί αυτουργοί είναι όσοι συνοδοιπορούν με τις μνημονιακές εφαρμογές στην υγεία και όσοι τις ανέχονται.
Τα μνημονιακά μέτρα που έχουν παρθεί για την αναπλήρωση και την λειτουργία των μονάδων υγείας στην Κεφαλονιά ,σε σχέση με το προσωπικό, είναι μέτρα ΘΑΝΑΤΟΥ.
Επειδή οι παραιτήσεις αυτές και το κλείσιμο του τμήματος είναι η αρχή του ντόμινο της διαλυμένης υποδομής και λειτουργίας της υγείας στην Κεφαλονιά ,ετοιμαζόμαστε για κινητοποιήσεις, και θα καλέσουμε τον λαό της Κεφαλονιάς μαζί μας, γιατί από αυτές τις κινητοποιήσεις θα εξαρτηθεί η επιβίωση ΟΛΩΝ μας.
ΔΕΝ θα ταΐσουμε εμείς τον Μινώταυρο των μνημονίων και των τραπεζιτών με τις ζωές μας.
ΔΕΝ θα παραδώσουμε σε ιδιώτες την Υγεία μας, τη ζωή μας και ως εκ τούτου και τις μονάδες υγείας των νησιών μας.
ΔΕΝ θα αφήσουμε να θυσιαστούν οι ανάγκες των πολιτών για δημόσια υγεία και περίθαλψη, στους στόχους των κυβερνήσεων -προηγούμενων και παρούσης- με τους “θεσμούς”, προκειμένου να πιαστούν ματωμένα πλεονάσματα.

ΤΗ ΦΩΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΝΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο σύλλογος νεφροπαθών του νησιού.
Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:
Ως γνωστό, εδώ και πολύ καιρό η εύρυθμη λειτουργία της Μ.Τ.Ν του Νοσοκομείου μας λειτουργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες .
Δυστυχώς , παρ´ όλες τις συνεχείς διαμαρτυρίες τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών και των νοσηλευτριών , ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βιβλακης έμεινε απαθής!
Και σήμερα το πρωί ο δ/ντής κ. Ευάγγελος Γιαννατος και η Νεφρολόγος Α κ. Βασιλική Κοκκίνου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους!
Έτσι, από αύριο η λειτουργία της μονάδας είναι στον «αέρα» και η ζωή των νεφροπαθών τίθεται σε κίνδυνο.
Σαν Σύλλογος Ζητάμε ΑΜΕΣΗ πρόσληψη νοσηλευτριών και αμέσως μετά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ. Βιβλάκη
Εκ μέρους του Συλλόγου 
Η Πρόεδρος 
Κυριακή Θεοδωροπούλου – Κρούσσου 

Από ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου