-->

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Αναβάλλονται χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης από έλλειψη αναισθησιολόγων...Κατά τα άλλα καλά!

Σημ. η είδηση παρακάτω περιγράφει την κατάσταση, η οποία άλλωστε δεν είναι και πολύ πρωτότυπη αφού οι ελλείψεις προσωπικού είναι πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια. Είναι λογικό όσο συνεχίζεται, όσο δε γίνονται προσλήψεις κάθε είδους προσωπικού στα Νοσοκομεία, η ζωή των ασθενών θα είναι σε μόνιμο κίνδυνο και η περίθαλψη  γολγοθάς για το λαό. Πριν λίγους μήνες έκλεισαν άλλες κλινικές στο Παίδων Πεντέλης, τώρα ματαιώνονται χειρουργεία, αύριο τι θα πάρει σειρά; Για την ακρίβεια όμως...μη λένε οτι κινδυνολογούμε κιόλας (λες και η πραγματικότητα δε φτάνει!!!) αναβλήθηκαν προγραμματισμένα και όχι έκτακτα χειρουργεία.

Παρακάτω η είδηση από το health report. 


Τέλος τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης! Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σε ώρα μηδέν το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με αποτέλεσμα οι γονείς αλλά και οι μικροί ασθενείς να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία!
Όπως έγινε γνωστό αναβλήθηκαν όλα τα τα έκτακτα και τα περισσότερα τακτικά χειρουργεία καθώς δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) υπηρετούν τέσσερις αναισθησιολόγοι και έμειναν μόνο δύο. Λείπουν η μία με άδεια κύησης και η Διευθύντρια με εκπαιδευτική άδεια.
Ήδη για την κατάσταση αυτή ενημερώθηκε ο Υποδιοικητή της ΥΠΕ ο οποίος ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι από 1 Απρίλη θα καλυφθούν τα χειρουργεία με αναισθησιολόγο από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας πράγμα το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με την απόφαση των μελών του Χειρουργικού Τομέα:
1) Όλα τα επείγοντα περιστατικά, τα χρήζοντα χειρουργείου, κατά τα πρωινά των ημερών Τρίτης-Τετάρτης-Παρασκευής (μη 24ωρη γενική εφημερία ) θα διακομίζονται στα άλλα εφημερεύοντα Παιδιατρικά Νοσοκομεία
2) Για τα τακτικά χειρουργεία υπάρχει μειωμένη λίστα, τόσο ως προς τον αριθμό χειρουργικών τραπεζιών, όσο και των περιστατικών κάθε τμήματος .
3) Όλα τα δρομολογημένα τακτικά περιστατικά προς χειρουργείο που αναβάλλονται, θα ρυθμίζονται από το Γραφείο Προστασίας του Πολίτη.
Εάν συνεχιστεί το πρόβλημα και μετά την 01/04/2019 (ημερομηνία δέσμευσης της 1ης ΥΠΕ ότι θα προσέλθει αναισθησιολόγος), η τριμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ , θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση όλων των Ιατρών του Νοσοκομείου, για να γίνει ενημέρωση και να παρθούν δραστικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.