-->

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "Α.ΣΑΒΒΑ"

  << Είχαμε μια πρώτη νίκη! Ξέρουμε όμως ότι η μάχη δεν τελείωσε....


Μπροστά στο δίκαιο των αιτημάτων μας ο Διοικητής εξαναγκάστηκε από τον ΥΠΕάρχη σε αναδίπλωση!!! Δεσμεύτηκε ενώπιων όλων να στείλει νέο έγγραφο που να ζητά την κάλυψη ΟΛΩΝ των θέσεων επικουρικών γιατρών καθώς και τα αναγκαία γι αυτούς κονδύλια. Με την σειρά του ο Διοικητής της ΥΠΕ δεσμεύτηκε  ότι θα κάνει θετική και επείγουσα εισήγηση, προς το Υπουργείο για την ανεύρεση κονδυλίων! Άρα η «μπάλα» βρίσκεται πλέον στα χέρια του κ. Κικίλια....>>  

Μετά την μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων, τη στήριξη ασθενών, συγγενών αλλά και της γειτονιάς, μια πρώτη νίκη κέρδισαν οι εργαζόμενοι στον Α. ΣΑΒΒΑ και ανάγκασαν τον Διοικητή να πάρει "τα πίσω μπρος". Είχαμε εκφράσει την στήριξή μας στον αγώνα των συναδέλφων του Α. ΣΑΒΒΑ ,(ΔΕΣ ΕΔΩ) όταν ο Διοικητής εκδικητικά αποφάσισε να μην ανανεώσει τη σύμβαση των 6 από 12 επικουρικούς γιατρούς, ανάμεσά τους και του προέδρου του Σωματείου. Με την εξέλιξη που είχε ο αγώνας όλων των εργαζομένων, την αλληλεγγύη των Σωματεων από άλλα Σωματεία και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, αποδείχτηκε ότι ακόμα και "τελειωμένες" καταστάσεις μπορούν να αλλάξουν και να κερδηθούν νίκες για τους εργαζόμενους. Επιβεβαιώθηκαν όσοι αντί για την ηττοπάθεια και την υποταγή, προτείνουν τον ενωμένο αγώνα των εργαζομένων μέχρι τέλος! Όσοι πιστεύουν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δίνονται! 

Παρακάτω η ανακοίνωση - ενημέρωση των εργαζόμενων του Α. Σάββα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ. 

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ
 
Με την τεράστια απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 23 Οκτώβρη, καταφέραμε να αποσπάσουμε την δέσμευση του υπ. Υγείας για παράταση των συμβάσεων 4000 συμβασιούχων του ΟΕΑΔ στα Δημόσια Νοσοκομεία. Σήμερα, Πέμπτη 30/10, στον Άγιο Σάββα, η μεγάλη κινητοποίηση που κάλεσε το σωματείο, κατάφερε μια πρώτη αναδίπλωση της διοίκησης του νοσοκομείου, απέναντι στην αυθαίρετη, αυταρχική και εκδικητική κίνηση του Διοικητή, να μην ζητήσει την ανανέωση των συμβάσεων 6 επικουρικών γιατρών, ανάμεσά τους μεθοδευμένα και στοχευμένα και τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων.
            Σε μια δυναμική κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία των συναδέλφων, από όλα τα τμήματα, τις ειδικότητες και τις βαθμίδες του νοσοκομείου, που βρέθηκαν από νωρίς στην συγκέντρωση και πλαισιώθηκαν από δεκάδες συμπαραστάτες από την γειτονιά, από δεκάδες σωματεία που ανακοίνωσαν την συμπαράστασή τους, την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΕΙΝΑΠ αλλά και από ασθενείς και συνοδούς που πήραν τον λόγο και με δάκρυα στα μάτια στήριξαν τον αγώνα μας!
            Στην συγκέντρωση που ακολούθησε στο γραφείο του Διοικητή και με την παρέμβαση πολλών συναδέλφων αποκαλύφθηκε η έλλειψη επιχειρημάτων ακόμα και δικαιολογιών από την πλευρά του Διοικητή! Οι παρεμβάσεις των συναδέλφων ξεδίπλωσαν τις τεράστιες ελλείψεις του νοσοκομείου σε προσωπικό, το πολύτιμο έργο που προσφέρουν οι συγκεκριμένοι γιατροί αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχει το νοσοκομείο να εκτροχιαστεί! Και βέβαια πολλές φορές επισημάνθηκε από όλους η στοχοποίηση του συλλόγου εργαζομένων και προσωπικά του προέδρου που επανειλημμένα έχει ο Διοικητής «απειλήσει». Η εμμονή του Διοικητή να απαντά «λεφτά δεν υπάρχουν» τον δεν έπεισε κανέναν!
            Η επιμονή των συγκεντρωμένων ανάγκασε τον Διοικητή να καταφύγει εσπευσμένα στην Α’ ΥΠΕ όπου κι εκεί τον ακολουθήσαμε και τελικά υπήρξε «τριμερής» συνάντηση με τον ΥΠΕάρχη, τον Διοικητή και εκπροσώπους του Δ.Σ. του συλλόγου, όπου επαναλάβαμε από την πλευρά μας όλα τα επιχειρήματα ενάντια στις απολύσεις και την υποβάθμιση του νοσοκομείου.
            Μπροστά στο δίκαιο των αιτημάτων μας ο Διοικητής εξαναγκάστηκε από τον ΥΠΕάρχη σε αναδίπλωση!!! Δεσμεύτηκε ενώπιων όλων να στείλει νέο έγγραφο που να ζητά την κάλυψη ΟΛΩΝ των θέσεων επικουρικών γιατρών καθώς και τα αναγκαία γι αυτούς κονδύλια. Με την σειρά του ο Διοικητής της ΥΠΕ δεσμεύτηκε  ότι θα κάνει θετική και επείγουσα εισήγηση, προς το Υπουργείο για την ανεύρεση κονδυλίων! Άρα η «μπάλα» βρίσκεται πλέον στα χέρια του κ. Κικίλια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Δείξαμε ότι με την μαζικότητα, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να νικάμε! Σήμερα η συμμετοχή και η παρουσία όλων ήταν απόδειξη ότι όλοι μαζί είμαστε δυνατοί!! Είχαμε μια πρώτη νίκη! Ξέρουμε όμως ότι η μάχη δεν τελείωσε.
Θα χρειαστεί οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη, γι’ αυτό ανανεώνουμε το ραντεβού μας την Παρασκευή, 1 Νοέμβρη με στάση εργασίας 12 με 3μμ. Για να πάμε στο Υπουργείο και να «εξασφαλίσουμε» ότι ο Υπουργός Υγείας, θα «βρει» τα κονδύλια.  
Να  συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανανέωση όλων των επικουρικών γιατρών που είναι αναπόσπαστο κομμάτι των δημόσιων νοσοκομείων, να συνεχίσουμε τον για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων κάθε ειδικότητας.
Να τερματιστεί τώρα η ομηρία των συμβασιούχων αλλά και των ίδιων των ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου