-->

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Κατάληψη στα γραφεία του ΠΙΣ από τους νοσοκομειακούς γιατρούς!

Κατάληψη στα γραφεία του ΠΙΣ από τους νοσοκομειακούς γιατρούς!
Ολιγόωρη συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου πραγματοποίησε η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ενάντια στις θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα σε δελτίο τύπου του ο ΠΙΣ, για τις αλλαγές στα νοσοκομεία.(Σημ. Πρότεινε ως και την ιδιωτικοποίησή τους!!!)
Βασικοί άξονες αυτών των θέσεων είναι:
1. Λειτουργία των νοσοκομείων ως «ΝΠΙΔ – μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις» ως ακρογωνιαίος λίθος για την εμβάθυνση της λειτουργίας ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες.
2. Σύνδεση με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, επέκταση της ολοήμερης λειτουργίας και της σύνδεσης με ιδιώτες – επιχειρηματίες υγείας, ως στοιχεία για την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των «εσόδων-κερδών» των δημόσιων νοσοκομείων – «μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων».
3. Κάλυψη κενών και αναγκών με «locum» και επίθεση στις σταθερές σχέσεις εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, επέκταση των διαφόρων λογιών ελαστικών σχέσεων εργασίας.
«Δεν πρόκειται για καινούργιες απόψεις. Είναι θέσεις που εκφράζονται καθαρά στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιγράφονται και στο πρόγραμμα της ΝΔ. Είναι στην ίδια κατεύθυνση με τις πρωτοβουλίες που πήρε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα όπως εκφράστηκαν με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου