-->

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Χωρίς απαντήσεις έφυγαν οι απεργοί υγειονομικοί από το Υπ. Υγείας.

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας (στάση εργασίας στην Αττική, 24ωρη απεργία στην περιφέρεια), διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, την ένταξη τους στα ΒΑΕ, μόνιμη και σταθερή δουλειά, να σταματήσουν οι απολύσεις συμβασιούχων, να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Πρόβαλλαν επίσης το αίτημα να πραγματοποιηθούν μαζικές και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και να καλυφθούν όλα τα λειτουργικά κενά σε προσωπικό.

Στην Αθήνα, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με την συμβολική κατάληψη από την ΟΕΝΓΕ των γραφείων του ΠΙΣ. Στο χώρο της κατάληψης κατευθύνθηκαν με πορεία τα σωματεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για κοινή δράση δηλώνοντας την στήριξη στον αγώνα για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και στις δομές πρόνοιας στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Υγείας, όπου και κατέληξαν.

Το μπλοκ της Πρωτοβουλίας για κοινή δράση των σωματείων στο οποίο συμμετείχαν με πανό τα σωματεία του Ευαγγελισμού, Λαϊκού, ΕΛΠΙΣ, ΚΑΤ, Θριασίου, Αττικού και ακολούθησαν εργαζόμενοι από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι,  ήταν εντυπωσιακό και έδωσε τον τόνο στην απεργιακή κινητοποίηση.

Στο υπουργείο Υγείας υπήρξε συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος κινούμενος στη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της κυβέρνησης της ΝΔ και για την υγεία (ΣΔΙΤ, εργολάβοι, ιδιώτες, μη μονιμοποίηση συμβασιούχων, απολύσεις) απέφυγε να απαντήσει στα αιτήματα που έθεσαν η ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία των Εργαζομένων.

Στο αίτημα ένταξης στα ΒΑΕ δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε στο Υπ. Εργασίας.

Ειδικότερα στο θέμα των εργολαβιών και το μέλλον των εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις ανέφερε ότι θα προωθηθεί αύριο νομοθετική ρύθμιση χωρίς όμως να προσδιορίζει το περιεχόμενό της. Επιπλέον, ανακοίνωσε γενικά την παραπέρα επέκταση των συμβάσεων μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ χωρίς όμως να μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον των ήδη υπηρετούντων επιστημόνων που είναι με αυτά τα προγράμματα.

Τέλος επιβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει καν οι διαδικασίες για την προκήρυξη των 2300 εργαζομένων στην υγεία που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση. Δήλωσε απλά ότι τώρα θα αποσταλεί η προκήρυξη στο υπ. Εργασίας για να καθοριστούν οι ειδικές θέσεις (ΑΜΕΑ κλπ) και μέχρι το τέλος του έτους θα δημοσιευτεί.

Σημ. Αναφορά από ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.