-->

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Σωματείο ΠΑΓΝΗ: Οι βλάβες λόγω παλαιότητας “δίνουν” την πλύση του ιματισμού σε ιδιώτες

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει για άλλη μια φορά την διαχρονική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση που έχει σαν συνέπεια τις συχνές βλάβες που υπάρχουν στα μηχανήματα λόγω παλαιότητας. Εδώ και μήνες, έχει χαλάσει ο κύλινδρος που υπάρχει στα πλυντήρια. Την προηγούμενη Παρασκευή χάλασε και το ίδιο το πλυντήριο με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί η διοίκηση να δώσει μέρος του ιματισμού σε ιδιώτες.Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Από το 2016 απαιτούμε την αντικατάσταση του από 30ετίας παλαιού και προβληματικού εξοπλισμού. Το πλύσιμο του νοσοκομειακού εξοπλισμού (δεν είναι ξενοδοχειακός κοινός ιματισμός) απαιτεί ειδικές προδιαγραφές και υψηλά standard λόγω της φύσης του και επομένως διαμορφώνεται υψηλότερο κόστος από αυτό του πλυσίματος του κοινού ιματισμού.
Προειδοποιούμε τη διοίκηση, την 7η ΥΠΕ και την κυβέρνηση πως αν προχωρήσουν σε εκχώρηση των πλυντηρίων σε ιδιώτη εργολάβο εντός ή εκτός του νοσοκομείου με αφορμή τις βλάβες, για τις οποίες τις ευθύνες έχουν οι ίδιοι, θα βρουν το σύνολο των εργαζομένων απέναντί τους.
Τονίζουμε ότι στα πλυντήρια ξεκίνησαν να εργάζονται 28 άτομα, το 2010 έμειναν 15. Τώρα έχουν απομείνει 4 μόνιμοι συν 7 άτομα επικουρικοί. Από το 2013 καθαρίζεται στο ΠαΓΝΗ και ο ιματισμός του “Βενιζέλειου” νοσοκομείου.
Από το 1989 δεν έγινε κανένας εκσυγχρονισμός και παρ’ όλα τα ανεπαρκή μέσα και τις τεχνικές δυσκολίες (συχνές βλάβες, λίγο προσωπικό, ανεπαρκή μέσα για την επίτευξη ασφαλών συνθηκών εργασίας) τηρούνται όλες οι κανόνες υγιεινής χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Απαιτούμε:
– Άμεση στελέχωση του τμήματος με μόνιμο προσωπικό.
– Εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης μονάδας με νέα τεχνολογία ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να ενισχυθεί η αυτοτέλεια των δύο νοσοκομείων.
– Να μην εκχωρηθεί το τμήμα σε κανέναν ιδιώτη. Να φύγει τώρα ο εργολάβος από τα πλυντήρια και συνολικά όλοι όσοι είναι ακόμα στο νοσοκομείο. Να πάψει το αίσχος των ατομικών συμβάσεων και της ομηρίας των εργαζομένων. Μονιμοποίηση των ήδη εργαζομένων στα πλυντήρια.

Από: Ygeio

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.