-->

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Σωματείο Ψυχιατρικού Τομέα Νοσοκομείου Κέρκυρας: Για την την σύλληψη συναδέλφου μας από αστυνομικούς

...Ακολούθησε τις οδηγίες που είχε, τους είπε: "Περιμένετε να εξεταστεί ο άρρωστος" Εκείνοι παράτησαν αφύλακτο τον ασθενή, τον έριξαν κάτω και του πέρασαν θεαματικά χειροπέδες, όπως στις αστυνομικές σειρές στην TV!!!

 Συνάδελφοι, μην αφήνουμε τέτοια περιστατικά να περνάνε στο "ντούκου" γιατί από γελοία που είναι, θα γίνουν τραγικά και επικίνδυνα, σε βάρος εργαζομένων και ασθενών!

 Παρακάτω η καταγγελία του Σωματείου με την περιγραφή του περιστατικού. 

Καταγγέλλουμε απερίφραστα το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή 8/11/2019 στο κλειστό τμήμα των Οξέων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας όταν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείου εκτελούντες εισαγγελική παραγγελία μετέφεραν πολίτη προς εξέταση από τους Γιατρούς της Ψυχιατρικής κλινικής.
Οι αστυνομικοί ζήτησαν από το νοσηλευτή βάρδιας να εισέλθουν στο εσωτερικό του κλειστού τμήματος των Οξέων περιστατικών .
Ο νοσηλευτής βάρδιας εκτελώντας τις Ιατρικές οδηγίες τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κλειστού τμήματος πριν την εξέταση του πολίτη από τους Γιατρούς και τους υπέδειξε ότι πρέπει να περιμένουν για να γίνει η εξέταση του πολίτη στο απέναντι γραφείο Νο 5” το οποίο είναι και το εξεταστήριο που θα γινόταν η Ιατρική εκτίμηση του πολίτη από τον Εφημερεύοντα Ιατρό .
Σε μια επίδειξη εξουσίας ο Αστυνομικός εισήλθε σπρώχνοντας την πόρτα των Οξέων και απειλώντας τον νοσηλευτή βάρδιας με σύλληψη τον έριξε στο έδαφος και καλώντας ενισχύσεις οι οποίες και προσήλθαν αμέσως έγινε η σύλληψη του μεγάλου «κακοποιού» . Ταυτόχρονα ο πολίτης για τον οποίον και είχαν έρθει και συνόδευαν οι αστυνομικοί είχε μείνει μόνος του αφύλακτος εκτός τμήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το γεγονός έγινε παρουσία των ασθενών και εφημερεύοντος ειδικευόμενου ιατρού φέροντας έτσι μεγάλη αναστάτωση στο τμήμα του ψυχιατρείου, καθώς πέρασαν χειροπέδες στον νοσηλευτή μέσα στο κλειστό τμήμα και τον έβγαλαν εκτός του τμήματος με τις χειροπέδες .
Η αναστάτωση στους ασθενείς του τμήματος των Οξέων προκάλεσε την αναγκαστική καθήλωση δυο εξ αυτών λόγω υπερδιέγερσης και την μεταφορά άλλων δυο σε άλλα τμήματα και δομές για τον ίδιο λόγο .
Το τμήμα των Οξέων παρέμεινε για αρκετές ώρες με ένα μόνο νοσηλευτή στην βάρδια του τμήματος με μεγάλο κίνδυνο ακόμα και για την ζωή του, καθώς ο συνάδελφος του είχε οδηγηθεί με χειροπέδες εκτός του τμήματος από τους αστυνομικούς .
Το περιστατικό έληξε μετά από παρέμβαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας του Διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας τον Διευθυντή Ψυχιατρικού Τομέα και του Υποδιευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος .
Καταγγέλλουμε απερίφραστα την προσπάθεια δημόσιας διαπόμπευσης του συναδέλφου μας από τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους .
Ο συνάδελφος ουδέποτε αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Αστυνομία. Ακολούθησε απόλυτα τις Ιατρικές οδηγίες για την ασφάλεια των ασθενών του τμήματος εξασφαλίζοντας τον σεβασμό στην προσωπικότητά και την αξιοπρέπεια του πολ
ίτη .
Να τονίσουμε ότι ο πολίτης δεν έπρεπε να εισαχθεί στο κλειστό τμήμα πριν την όποια Ιατρική εξέταση-Ιατρική Εκτίμηση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου