-->

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜ. Α. ΦΛΕΜΙΓΚ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                          Μελίσσια 16-6-2020
          «Α.ΦΛΕΜΙΓΚ»                       
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
«ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ – ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΤΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...»

   Δεν τιμά κανένα εργαζόμενο, πολύ περισσότερο κανένα μέλος Δ.Σ. Σωματείου, κανένα στέλεχος παράταξης και μάλιστα παλαίμαχο, όταν σε σύσκεψη Νοσοκομείων που το ίδιο έχει καλέσει, βγαίνει ανοιχτά και  απαιτεί να κλείσει το Α. Φλέμιγκ και οι εργαζόμενοί του, να «κατέβουν» να δουλέψουν επιτέλους!
   Όταν όμως συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό, είναι ανήθικο να σωπάσεις, ειδικά αν είσαι συνδικαλιστής. Που σημαίνει ότι εκπροσωπείς εργαζόμενους, πως δε μιλάς ούτε τοποθετείσαι μονάχα για τον εαυτό σου ούτε σκέφτεσαι μονάχα την «πάρτη» σου. Όσοι επιμένουμε πως κύριος αντίπαλός μας δεν είναι οι άλλοι εργαζόμενοι, τα άλλα Σωματεία, οι άλλες παρατάξεις, αλλά οι Διοικήσεις και οι Κυβερνήσεις από τις οποίες διεκδικούμε το δίκιο μας, θεωρούμε εξαιρετικά λυπηρό που αυτά είναι για κάποιους «ψιλά» γράμματα.
Είναι λυπηρό επίσης που η παράταξη της ΔΑΚΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ όχι μόνο δε βρήκε να πει μια κουβέντα για την ξεδιάντροπη αυτή δήλωση του στελέχους της, αλλά μας έριξε και το φταίξιμο για την αντίδρασή μας που ήταν τάχα απρεπής!
   Για όσους (ακόμα) δεν ενημερώθηκαν, ένα σύντομο ιστορικό:
Χτες, Δευτέρα 15/6, τρία Δ.Σ. Σωματείων, του Α. Φλέμιγκ, του ΚΑΤ και του Σισμανογλείου συναντηθήκαμε στο Σισμανόγλειο, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμά του προκειμένου να συζητήσουμε για τη δυνατότητα κοινών δράσεων, για να παλέψουμε τα επίσης κοινά μας προβλήματα. Την έλλειψη προσωπικού, την αντιμετώπιση της Πανδημίας, για να πάψει η εντατικοποίηση, να μπορούμε να πάρουμε ρεπό και άδειες, να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, τα οικονομικά μας αιτήματα κλπ. Ενώ λοιπόν η συζήτηση, με όλες τις διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρχουν, εξελισσόταν ομαλά και σε καλό κλίμα, ξαφνικά «πετάχτηκε» στέλεχος της ΔΑΚΕ και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου στο Σισμανόγλειο φωνάζοντας: «Το Φλέμιγκ πρέπει να κλείσει και να κατέβουν όλοι κάτω να δουλέψουν!».
   Για σκεφτείτε! Να σε καλούν σε συνάντηση και οι οικοδεσπότες της να σε βρίζουν. Αλήθεια, αυτή είναι η άποψη της ΔΑΚΕ Σισμανογλείου για τους εργαζόμενους του Α. Φλέμιγκ; Ότι είναι τεμπέληδες; Ότι το Νοσοκομείο πρέπει επιτέλους να κλείσει; Πρόκειται για προσωπική άποψη (όπως επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί);  Αν ναι, γιατί η παράταξη αυτή δεν βγήκε ανοιχτά και δημόσια να «βάλει στη θέση του» το στέλεχός της που την εξέθεσε;
   Ας μην κρύβονται ορισμένοι πίσω από το δάχτυλό τους. Εκφράζει ότι εξέφραζε και ο Γεωργιάδης, που μας έβριζε τεμπέληδες όταν επιχειρούσε να κλείσει το Φλέμιγκ μαζί με τα άλλα νοσοκομεία. Εκφράζει τη θέση της Διοίκησης που φροντίζει να μας τη δείχνει με κάθε ευκαιρία, μετακινώντας αυθαίρετα προσωπικό, αφήνοντας το Νοσοκομείο να καταρρέει. Που μας τη δείχνει ακόμα και όταν «μοιράζει» ρεπό το Πάσχα! Όλα αυτά εκφράζει η δήλωση αυτή του «ξέφυγε» από το στελέχος της ΔΑΚΕ.
   ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ , σ’ όλους τους εργαζόμενους και στα τρία Νοσοκομεία. Είμαστε σίγουροι πως δεν τη στηρίζουν και δεν τη συμμερίζονται!  Καλούμε πρώτα και κύρια τη ΔΑΚΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ, τις παρατάξεις και τα Δ.Σ. των Σωματείων να καταδικάσουν καθαρά και ξάστερα τη δήλωση αυτή, τις απόψεις που εκφράζει, τις πολιτικές και τις πρακτικές που ακολουθεί.
Κυρίως καλούμε τους συναδέλφους μας στα Νοσοκομεία να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες απόψεις και όλοι μαζί να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας, να αγωνιστούμε από κοινού για τα κοινά μας προβλήματα!
ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ, ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ...
                                    
                                                                                                                               Το Δ. Σ  του Σωματείου

2 σχόλια :

  1. Οι δήθεν προσωπικές απόψεις, δεν είναι καθόλου προσωπικές. Το στέλεχος της ΔΑΚΕ είπε ευθαρσώς αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και που "συζητά" με τα επίσης στελέχη της που έχει διορίσει σε ΥΠΕ και στις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και με τα στελέχη της ΔΑΚΕ. Η παράταξη της ΔΑΚΕ πρέπει να απομονωθεί απ' όλους τους εργαζόμενους γιατί απλά αποτελεί τον Δούρειο Ίππο μέσα στους κόλπους τους και στα Σωματεία. Ταυτόχρονα όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να επιβάλουν με την ενεργοποίηση και την παρουσία τους στα Σωματεία και των 3 νοσοκομείων μια αγωνιστική κατεύθυνση. Για όλα τα δίκαια αιτήματα που αναφέρει η καταγγελία του Σωματείου του Αμαλία Φλέμιγκ.
    Πάντα συναδελφικά και αγωνιστικά
    Σπύρος Παπακωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν προλαβαν να το κλεισουν το 2013 κ θελουν παλι τωρα οι εργαζομενοι δεν καθοντε κ ντροπης αισχος σε αυτους που λενε τετοια λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.