-->

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Νοσ/κοι Γιατροί: Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων.


Σήμερα 10/2/2021 ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας στην εξειδίκευση των μέτρων μετά το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού ανέφερε μεταξύ άλλων, εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων ως 80% στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Όπως είχαμε επισημάνει και στην ανοικτή επιστολή 9/2/2021 προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Υγείας (για την οποία καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει στο αίτημά μας για τηλεδιάσκεψη), αυτό είναι ένα καταστροφικό μέτρο που όχι μόνο δεν υπακούει σε κανένα απολύτως υγειονομικό κριτήριο αλλά εκτινάσσει την βαρειά νοσηρότητα και θνητότητα από χειρουργικές παθήσεις.

Η εμμονή της Κυβέρνησης σε τέτοιου είδους μέτρα ως δήθεν «μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης» στρώνει το έδαφος στους ιδιώτες μεγάλο-κλινικάρχες, οι οποίοι σε περίοδο πανδημίας αυξάνουν την κερδοσκοπία τους από χειρουργικές επεμβάσεις που δεν γίνονται στο ΕΣΥ καθώς στις ιδιωτικές κλινικές οι έλεγχοι είναι ελλιπείς ως ανύπαρκτοι.

– Απαιτούμε από τα μέλη της κρατικής επιτροπής ειδικών να απαντήσουν αν αυτό το καταστροφικό μέτρο είναι δική τους εισήγηση και σε ποια «επιστημονικά» δεδομένα την στηρίζουν. Αν όχι, πρέπει να σταματήσουν να σιωπούν και να πάρουν θέση δημόσια.

– Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακαλέσει άμεσα αυτό το καταστροφικό μέτρο που καταδικάζει το ΕΣΥ σε μονοθεματικό σύστημα περίθαλψης που θα ασχολείται αποκλειστικά μόνο με ένα νόσημα και που θίγει καίρια την υγεία του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.