-->

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ "Α.ΣΑΒΒΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ Υ.ΠΕ. - ΔΥΝΑΜΙΚΟ "ΟΧΙ" ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ!

Μαζική συγκέντρωση για τα δεδομένα της εποχής, πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη στον Α. Σάββα.
όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συγκάλεσε το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο, διαμαρτυρόμενο για την εκδικητική μετακίνηση και την άρνηση ανανέωσης της σύμβασης, όπως έγινε με τους άλλους επικουρικούς, (απόλυση δηλαδή) του προέδρου του Σωματείου Κ.Καταραχιά.

Υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη  ιστορία ξεκινά απ' το φθινόπωρο, όταν στις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων για τα πολλά κρούσματα COVID τόσο στους αρρώστους όσο και στο προσωπικό, η διοικήτρια απάντησε με ΕΔΕ σε τρεις εργαζόμενους που νόσησαν. Ακολούθησαν αντιδράσεις, όχι μόνο από τον "Αγ. Σάββα", για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Κλιμακώνοντας, η ΥΠΕ μετέθεσε τον πρόεδρο του σωματείου (ακτινολόγο γιατρό) στη ΜΕΘ του νοσοκομείου "Σωτηρία" για τρεις μήνες.

Κάποιες κινητοποιήσεις που έγιναν δεν κατάφεραν ν' αποτρέψουν τη μετακίνηση, οπότε η ΥΠΕ θεώρησε πως μπορεί εύκολα να κάνει το επόμενο καθοριστικό της βήμα. Ενώ ανανέωσε τις συμβάσεις όλων των επικουρικών γιατρών ως το τέλος Οκτώβρη του 2021, στο συγκεκριμένο γιατρό η ανανέωση ήταν μέχρι το Μάρτη, που τελειώνει η μετακίνησή του στο "Σωτηρία".

Ενάντια σ' αυτή την εκδικητική απόλυση, που μαζί με τις διώξεις στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, τη διευθύντρια της παθολογικής κλινικής στο Ρέθυμνο και άλλους γιατρούς και νοσηλευτές που απλά μίλησαν δημόσια για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, θέλει να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας, κινητοποιήθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι από νοσοκομεία και συνδικαλιστές από άλλους χώρους.


Η ΑΔΕΔΥ και η ΟΕΝΓΕ προκήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας και το σωματείο 4ωρη. Η συμμετοχή των εργαζόμενων του νοσοκομείου ήταν αρκετά μαζική, με συμμετοχή εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων υγειονομικών αλλά και από άλλους εργασιακούς χώρους, ανάμεσά τους και το Σωματείο μας. 
Στην τοποθέτησή μας εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον Κ. Καταραχιά αλλά και σε όσους εργαζόμενους υφίστανται διώξεις και τιμωρίες. Καταδικάσαμε την αστυνομοκρατία και αναδείξαμε την ανάγκη ενωτικής και μαζικής απάντησης όλων των υγειονομικών. Διαπιστώσαμε πως ακόμα και μέσα σ' αυτές τις συνθήκες τα "φιλέτα" των
Νοσοκομείων ξεπουλιούνται ένα-ένα, όπως το παθολογοανατομικό εργαστήριο του Α. Σάββα, που το άφησαν να ρημάξει και τώρα θα δίνουν τις εξετάσεις σε ιδιώτες! 
Αντιταχτήκαμε στον αυταρχισμό διοικήσεων και πολιτικής ηγεσίας που "κυβερνούν" με το βούρδουλα και τους "ημέτερους", ρίχνουν τις ευθύνες της δικής τους ανεπάρκειας στους εργαζόμενους! Αναρωτηθήκαμε: Ποιός έχει σειρά; Αν δεν σταθούμε απέναντι σ' αυτήν την επίθεση με συλλογικό, οργανωμένο και αποφασιστικό τρόπο, δεν πρόκειται να ανατρέψουμε την κατάσταση! 
Μετά τις τοποθετήσεις, ακολούθησε πορεία στην ΥΠΕ. Στη συνάντηση που έγινε, ο διοικητής υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα, με πιθανότερο σενάριο την παράταση της σύμβασης του Κ. Καταραχιά ως τον Οκτώβρη, αλλά όχι να επιστρέψει στον "Αγ. Σάββα"

Από την εξέλιξη αυτή είναι κατανοητά δύο πράγματα:
1. Οι αγώνες και μόνο αυτοί φέρνουν αποτελέσματα και 
2. Ότι έγινε ως τώρα είναι ενθαρρυντικό, αλλά όχι αρκετό! Χρειάζεται να πάρουμε κουράγιο και δύναμη για ακόμα μαζικότερες, δυνατότερες κινητοποιήσεις προκειμένου να ανατρέψουμε την επίθεση!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.